36 de școli din județ își schimbă scenariile de funcționare

copil masca

Astăzi, 08 octombrie a.c., prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în sistem electronic, pentru votarea hotărârilor nr. 36 și 37 ale CJSU Constanța. Acestea vizează schimbarea scenariilor de funcționare a unor unități de învățământ din județ, dar și modul de acțiune aprobat de autorități pentru preîntâmpinarea efectelor Codului Portocaliu de vreme rea, anunțat pentru județul Constanța.

În ceea ce privește scenariile de funcționare, au fost făcute modificări în cazul a 36 de unități de învățământ din județ.

Astfel, în 9 unități de învățământ a fost votată, în unanimitate, trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 de funcționare: Școala Gimnazială nr. 23 „Constantin Brâncoveanu” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă a II-a și o clasă a VIII-a, un cadru didactic confirmat), Școala Gimnazială „Petre Ispirescu” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă I, un elev confirmat), Liceul Tehnologic „Dragomir Hurmuzescu” Medgidia până pe 21 octombrie a.c. (o clasă a II-a postliceală, un elev confirmat), Școala Gimnazială nr. 39 „Nicolae Tonitza” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (o clasă I, un elev confirmat), Școala Postliceală „Hipocrate” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (cursanți – asistent medical de farmacie, un cadru didactic confirmat), Seminarul Teologic Ortodox „Sf. Cuv. Dionisie Exiguul” Constanța până pe 21 octombrie a.c. (clasa a X-a, un elev confirmat).

De asemenea, pe fondul depășirii ratei cumulate de infectare în ultimele 14 zile (peste 3 cazuri / 1.000 de locuitori), s-a votat trecerea din scenariul 2, în scenariul 3 pentru Școala Gimnazială „Adrian Ghencea” Săcele și pentru Grădinița cu Program Normal Săcele, până la modificarea ratei incidenței.

Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal nr. 11 Medgidia, până la primirea avizelor necesare.

Totodată, în cazul Școlii Gimnaziale nr. 1 din Tuzla s-a votat trecerea din scenariul 1, în scenariul 3, pentru o clasă a VIII-a, până pe data de 21 octombrie a.c., în urma confirmării unui elev. Aceeași modificare de scenariu s-a aplicat și pentru Grădinița cu Program Normal „Piticot” Medgidia, până la primirea avizelor necesare.

Alte 22 de unități de învățământ vor trece din scenariul 1, în scenariul 2 de funcționare, ca urmare a depășirii indicelui de 1.5 cazuri / 1.000 de locuitori. Acestea sunt: Clubul Sportiv Școlar Medgidia, Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Constantin Brâncuși” Medgidia, Școala Gimnazială „I.L.Caragiale” Medgidia, Școala Gimnazială „Lucian Grigorescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Medgidia, Școala Gimnazială  „Mircea Dragomirescu” Medgidia, Școala Gimnazială „Spiru Haret” Medgidia, Grădinița cu Program Normal nr. 7 Medgidia, Școala Primară „Iuliu Prodan” Valea Dacilor, Grădinița „Grădinița lui Andrei” Eforie Nord, Liceul Teoretic „Carmen Sylva” Eforie, Grădinița cu Program Prelungit „Albatros” Eforie Sud, Grădinița cu Program Normal Arsa, Școala Gimnazială nr. 1 Cotu Văii, Grădinița cu Program Normal Vârtop, Grădinița cu Program Normal Independența, Grădinița cu Program Normal Movila Verde, Școala Primară nr. 2 Movila Verde, Grădinița cu Program Normal Olteni, Școala Primară nr. 3 Olteni și Clubul Copiilor Medgidia.

În același timp, s-a votat trecerea din scenariul 3, în scenariul 2 pentru trei unități de învățământ, ca urmare a finalizării perioadei în care a fost aprobat prin CJSU scenariul 3. Acestea sunt: Colegiul comercial „Carol I” Constanța, începând cu data de 8 octombrie a.c. (o clasă a XII-a), Școala Gimnazială nr. 29 „Mihai Viteazul” Constanța, începând cu data de 9 octombrie a.c. (o clasă a II-a) și Școala Gimnazială nr. 1 Valu lui Traian, începând cu data de 9 octombrie a.c. (o clasă a VI-a).

Tot în ultima ședință a CJSU a fost votată și completarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției (CJCCI) de la nivelul județului Constanța, pe timpul activării Codului Portocaliu de precipitații, cu reprezentanți ai instituțiilor din componența grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență, generate de inundații, fenomene hidrometeorologice periculoase. Astfel, au fost incluși reprezentanți ai ABADL și ANIF – Filiala de Îmbunătățiri Funciare Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constanța, cifre îngrijorătoare: teste puține, bolnavi mulți

joi oct. 8 , 2020
În județul Constanța nu se fac foarte multe teste pentru depistarea coronavirusului. Îngrijorător însă este că, deși sunt puține teste, numărul celor depistați este mare. În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 326 de teste RT-PCR, a anunțat Prefectura Constanța. Numărul celor […]
covid-19

V-ar putea interesa și: