36 de vehicule abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public. Primăria caută proprietarii

Primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a semnat o nouă dispoziție prin care mai multe vehicule care ocupă abuziv domeniul public vor fi ridicate și transportate în parcul de mașini abandonate. Astfel, în perioada următoare, polițiștii locali vor ridica 36 de vehicule fără stăpân sau care au fost abandonate pe domeniul public al orașului și le vor transporta în parcul de mașini al municipalității.

Eliberarea domeniului public de 24 vehicule abandonate și 12 autovehicule fără stăpân care afectează imaginea orașului este finalul unei acţiuni de durată a polițiștilor locali. Mai exact, după apelul constănțenilor care anunță existența unor mașini abandonate în diferite zone ale orașului, aceștia verifică sesizările iar în cazul celor care se confirmă, proprietarii sunt somaţi să îşi ridice singuri vehiculele de pe stradă. În cazul în care acest lucru nu se întâmplă, atunci ele sunt ridicate de administraţia locală, după parcurgerea termenelor prevăzute de lege.

Constanța, orașul în care poți parca liniștit pe trotuar, chiar în dreptul trecerilor de pietoni

Conform legii privind regimul juridic al vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe terenuri aparţinând domeniului public, după 10 zile de la aplicarea somaţiei pe autovehicul, primarul poate dispune ridicarea, inventarierea și depozitarea autovehiculului într-un loc special amenajat de către autorităţile administraţiei publice locale.

Dacă în termen de zece zile de la data anunţului privind ridicarea vehiculului proprietarul sau deţinătorul legal al maşinii nu se prezintă pentru a o ridica, aceasta trece de drept în proprietatea unităţii administrativ-teritoriale din raza căreia a fost ridicată, prin dispoziţie a primarului şi urmează să fie valorificată prin vânzare, în condiţiile legii. Proprietarii autovehiculelor care vor să le recupereze trebuie să se prezinte la sediul Poliției Locale.

Polițiștii locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere desfășoară zilnic activități de identificare și somare a deținătorilor de autovehicule care ocupă domeniul public și afectează imaginea orașului. De la începutul anului, alte 34 de autovehicule care deteriorau imaginea orașului au fost ridicate.

Menționăm că pentru a fi declarate abandonate sau fără stăpân autovehiculele au trebuit să îndeplinească cumulativ condițiile prevăzute de Legea nr. 421/2002 privind regimul juridic al vehiculelor abandonate sau fără stăpân, respectiv să fi stat cel puțin 6 luni nemișcate pe domeniul public, să le lipsească elemente de caroserie, lipsă sistem de iluminare-semnalizare, sistem de rulare deteriorat, geamuri sparte și alte indicii care confirmă neutilizarea îndelungată a vehiculului.

Facem apel la constănțeni ca în cazul în care au cunoștință despre existența unor autovehicule care au fost abandonate pe domeniul public să sesizeze Direcția Generală Poliția Locală la numărul de telefon 0241.484205.

Persoanele care au cunoştinţă despre deţinătorii legali ai vehiculelor enumerate în tabelul de mai jos sunt rugate să contacteze reprezentanţii Direcției Generale Poliția Locală de luni până vineri în intervalul orar 06.00-22.00 la următoarele numere de telefon: 0799606148/ 0799606159.
2 thoughts on “36 de vehicule abandonate sau fără stăpân, ridicate de pe domeniul public. Primăria caută proprietarii

  1. de ce pierde primaria timpul sa caute proprietarii cind mai comod este sa anunte unde sint parcate astea Bine ar fi ca dupa o perioada sa fie scoase la licitatie iar ce nu se vinde …la fier vechi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

16 elevi dintr-un colegiu constănțean, bolnavi de covid-19

vin mart. 5 , 2021
Şaisprezece elevi ai Colegiului Naţional Militar „Alexandru Ioan Cuza„ din Constanţa au fost confirmaţi cu COVID-19. Șase dintre ei sunt internaţi la spitalul mobil militar de pe stadionul Portul. Elevii care nu s-au îmbolnăvit sunt carantinaţi în spaţiile colegiului. Forţele Navale a transmis, vineri, printr-un comunicat de presă, că pentru […]

V-ar putea interesa și: