39 de premii și mențiuni obținute de  elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” la etapele județene ale olimpiadele școlare. Amet Eden, calificat la faza națională a Olimpiadei de Fizică

scoala generala nr. 30 gheorghe titeica

Reluarea olimpiadelor școlare a fost o decizie ministerială care a fost salutată doar de o parte a comunității cadrelor didactice din România, fiind socotită inoportună după lunga perioadă a pandemiei. Unii profesorii au precizat faptul că se axează, în acest an școlar, pe activitățile de recuperare a anumitor conținuturi pe care nu le-au putut preda la fel de eficient în timpul școlii on-line.

Cu toate acestea, profesorii Școlii Gimnaziale Nr.30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța au hotărât să trimită elevii doritori de performanță la concursurile de profil și așteptările lor nu au fost înșelate. Copiii s-au mobilizat exemplar și au obținut rezultate excepționale, cu care instituția constănțeană se mândrește.

Cel mai frumos rezultat este cel obținut de elevul Amet Eden, din clasa a VII-a C, calificat la faza națională a Olimpiadei de Fizică. Încă din clasa a VI-a, îndrumat de d-na prof. Ioana Matei, acesta a descoperit pasiunea pentru studiul fizicii și, dublându-și curiozitatea cu multă muncă, a reușit să obțină acest premiu de excepție. De asemenea, același elev a reușit să obțină și o mențiune la Olimpiada de Matematică, demonstrându-și înzestrarea pentru studiul științelor exacte și hotărârea de a performa în aceste domenii.

Dintre elevii înscriși la faza județeană a Olimpiadei de Limba Engleză, 16 elevi din clasele a VII-a A, C și D și a VIII-a  B au obținut numeroase premii: două premii I: Popa Lavinia Andreea, Samoilă Iulia Alexandra, trei premii II: Iorgulescu Amalia, Gherghe Ilinca, Isai Mara, cinci premii III: Drăgoi Nistorenco Alexia Ioana, Mihale Maria, Ciortan Erica Maria, Ianca Alexia, Moraru Alexia Maria și șase mențiuni: Sburlan Luca Alexandru, Steriu Nicolas, Frangu Teodora Bianca, Angelescu Maria, Daraban Maria Alexandra, Abduraim Amyra.

Nu mai prejos s-au situat elevii participanți la Olimpiada de Limba și Literatura Română, care au fost încununați cu 10 premii și mențiuni, după cum urmează: un premiu I: Custara Maria, clasa a VII-a C, un premiu II: Buicli Diana, clasa a VII-a C, patru premii III: Ismail Elda, clasa a V-a D, Mihaiu Sara Maria – clasa a V-a E, Oprea Andra – clasa a VI- a B, Andrieș Vlad, clasa a VII-a A și patru mențiuni: Enache Isabel Maria, clasa a V-a  C, Ionescu Sofia-Maria, clasa a V-a D, Ferencz Vlad-Ioan, clasa a V-a E, Dumitru Riana, clasa a VII-a C.

De asemenea, catedra de limba franceză se mândrește cu două rezultate frumoase, notabile în contextul în care este vorba despre a doua limbă străină studiată: Oprea Diana – clasa a VII-a C, premiul al II-lea, Pavel Andreea – clasa a VIII-a B, mențiune.

La Olimpiada de Religie Ortodoxă, dintre cei nouă participanți, șapte au avut rezultate notabile, după cum urmează: două premii II: Avram Beatrice – clasa a VI-a A, Condulimazi Camelia – clasa a VI-a B, trei premii III: Andrei Ioana Cristina – clasa V-a E Caraulan Maria – clasa a VI-a A, Bafani Sara – clasa a VI-a B, trei mențiuni: Anghelache Maia – clasa a VI-a B, Șarlă Ștefan – clasa a V-a A, Rusu Sara – clasa a V-a D.

Deși concursurile sportive abia în această perioadă încep, menționăm că a avut deja loc Olimpiada Națională a Sportului Școlar – secțiunea șah, la care eleva Latiș Sabina, din clasa a V-a, a obținut o mențiune.

D-na. prof. înv. primar Florentina Țigmeanu, directorul instituției constănțene, a declarat:

„Elevii Școlii „Gheorghe Țițeica” au demonstrat, din nou, că excelența se obține prin multă muncă și prin implicare. Rezultatele lor la olimpiadele școlare nu surprind, ci confirmă calitatea actului educativ realizat în instituția noastră. În aceste vremuri dificile, în care elevii și profesorii s-au confruntat cu problema adaptării la școala online, rezultatele minunate obținute de elevi confirmă că transmiterea de cunoștințe se poate realiza și la distanță dacă profesorii își adaptează metodele de lucru și sunt preocupați să păstreze atractivitatea demersurilor lor educative. Țin să le mulțumesc tuturor profesorilor coordonatori ai acestor elevi și aș vrea să îi enumăr aici: Ioana Matei, Nicoleta Ivanov, Aida Buta, Mihaela Străjeru, Veronica-Diana Hagi, Diana Sirbu, Lomnoșanu Cristina, Adina Netedu, Dorina Șacu,  Doinița Stoian, Cristina Dogaru, Marinica Târziu, Georgeta Buzgaru, Marinela Koseoglu. Per aspera ad astra!”

Zen Residence
energia residence2 thoughts on “39 de premii și mențiuni obținute de  elevii Școlii Gimnaziale „Gheorghe Țițeica” la etapele județene ale olimpiadele școlare. Amet Eden, calificat la faza națională a Olimpiadei de Fizică

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Elena Udrea, condamnată la 6 ani de închisoare. Decizie definitivă

Thu Apr 7 , 2022
Condamnarea fostului ministru Elena Udrea la şase ani de închisoare în dosarul Gala Bute rămâne definitivă după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a respins joi contestaţia în anulare depusă de aceasta. În dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a depus o contestaţie prin care solicita anularea condamnării de 6 […]
elena udrea