4.200 de doze de vaccin Moderna ajung azi în Constanța

În cursul zilei de astăzi vor fi distribuite 39.300 de doze de vaccin de la Moderna către centrele regionale din țară. Dozele fac parte din a treia tranșă de vaccinuri sosite la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, în această dimineață.

Transportul dozelor de vaccin va fi asigurat terestru, cu autospecialele Ministerului Apărării Naționale. Vaccinurile sunt transportate în condiții optime de siguranță, cu respectarea lanțului de frig, la temperatura de +2 – +8 grade celsius.
Astfel, din Centrul Național de Distribuție București, dozele vor fi distribuite, după cum urmează:

  • Centrul Regional de Distribuție Brașov: 5.400 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Cluj: 4.600 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Constanța: 4.100 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Craiova: 4.200 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Iași: 5.200 doze;
  • Centrul Regional de Distribuție Timișoara: 2.300 doze.
  • Centrului Național de Distribuție București îi vor rămâne alocate 13.500 doze.

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșa anterioară, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației. Pe măsură ce noile tranșe ajung în România, aplicația de programare se actualizează și permite continuarea procesului de programare pentru categoriile populaționale aflate în etapa curentă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primăria Constanța, aflată în faliment, schimbă bordurile, dar ignoră trotuarele neasflatate

vin feb. 5 , 2021
Orașul Constanța are zeci de străzi aflate încă în noroaie, zeci de străzi care nu au trotuare, zeci de zone în care trotuarele sunt ocupate de mașini, sute de zone în care oamenii trebuie să meargă pe stradă, printre mașini. În loc să se preocupe cu prioritate de aceste zone, […]

V-ar putea interesa și: