40 de cazuri noi de covid-19, în ultimele 24 de ore, în spitalele din județul Constanța

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.190 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (271), asistenți medicali (540) și personal auxiliar (379). Ieri erau 1.150 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (268), asistenți medicali (514) și personal auxiliar (368). Așadar, în ultimele 24 de ore au apărut 40 de cazuri noi, după cum urmează: medici – 3, asistenți medicali – 26 – personal auxiliar – 11.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 102 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 80 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 125 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 106 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 28 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 28 ocupate).

Citește și: CJ Constanța alocă peste 43 milioane lei pentru dotarea Spitalului Județean Urgență și Spitalului de Pneumoftiziologie

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 23.585 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 495 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În ultimele 24 de ore au fost raportate cinci decese.

  • Deces nr 491: Femeie, 82 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială), decedată în 16.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 492: Femeie, 65 de ani, Constanța, comorbidități (obezitate, schizofrenie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, boală Parkinson), decedată în 16.12, la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • Deces nr 493: Femeie, 72 de ani, Constanța, comorbidități (hipertensiune arterială, insuficiență cardiacă cronică clasa II NYHA, boală coronariană ischemică, PTCA cu stent din 2015, bloc major de ramură dreaptă), decedată în 16.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.
  • Deces nr 494: Bărbat, 70 de ani, Constanța, comorbidități (bloc atrioventricular grad III, hipertensiune arterială, cardiostimulare permanentă), decedat în 16.12, la Spitalul Municipal Medgidia.
  • Deces nr 495: Femeie, 72 de ani, Constanța, comorbidități (metastaze ganglionare, suprarenale, splenice, insuficiență hepatică severă, demență mixtă), decedată în 17.12, la Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța.

În acest moment, sunt 469 de persoane internate, dintre care 447 din județul Constanța și 22 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 4.938 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 4.403 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 238 de cadre didactice, 517 elevi, 125 de studenți și 67 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 933 de teste RT-PCR.

Citește și: De ce a scăzut numărul de teste pentru depistarea coronavirusului

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 405 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 116.500 de lei. De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 52 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 16 decembrie a.c., 600 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.237 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Constănțenii vor petrece Crăciunul și Revelionul în carantină

vin dec. 18 , 2020
Locuitorii municipiului Constanța vor petrece Crăciunul și Revelionul în carantină. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a votat ieri seară, în sistem electronic, prelungirea carantinei în municipiul Constanța, iar Departamentul pentru Situații de Urgență a emis ordinul, pe care îl puteți descărca de mai jos. Măsura este valabilă pentru 14 […]
coronavirus carantina eforie lazu

V-ar putea interesa și: