40 de lucrări ale lui Dali, expuse în Constanța

dali40 de lucrări de grafică ale lui Dali vor fi expuse, de mâine, în Constanța.

”Lucrările prin care artistul pătrunde în lumea Vechiului și Noului Testament ilustrează o direcție de investigare mai puțin cunoscută a artistului: cea religioasă. Viziunea sa asupra tematicii abordate este una profund personală. Dali descrie prin viziuni enigmatice o serie de evenimente și personaje prin care încearcă să se „conecteze” la universul biblic”, spune Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța.

De-a lungul timpului, evenimentele creștine au fost ilustrate de  o mutitudine de artiști, fiecare în epoca sa și în stilul său. Încercarea de a reda aceste aspecte într-un limbaj suprarealist este îndrazneață, dacă nu chiar riscantă.

În cele 40 de lucrări create în perioada 1964-1969, Dali utilizează o tehnica prin care combină  acuarela, creta colorată și desenul, realizând o serie de imagini profund expresive la nivelul cromaticii și compoziției.

Expoziția se va deschide miercuri, 27 aprilie 2016 orele 17 în sălile Muzeului de Artă Constanța.

Vernisajul va fi însoțit de un moment de muzică sacră.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Programul RATC de Paște

mie apr. 27 , 2016
Transportul în comun în municipiul Constanţa se va desfăşura în perioada Sărbătorilor Pascale astfel: în perioada 30.04.2016-02.05.2016 autobuzele vor circula între orele 05:45-23:00. În aceeaşi perioadă va fi pusă în circulaţie Linia Mamaia Estival. Astfel, în perioada 29 aprilie – 2 mai, RATC pune în circulaţie linia Mamaia Estival. Autobuzele […]

V-ar putea interesa și: