423 de decese, 17.158 cazuri noi

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri 423 de decese COVID, dintre care 9 anterioare. De asemenea, au fost înregistrate 17.158 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2.

Autoritățile au precizat că aceste date sunt unele preliminare, „urmând ca datele complete să fie transmise în comunicatul de la ora 13.00”.

Mai exact, unde au fost cele mai multe cazuri, care este numărul testelor, precum și rata de incidență din fiecare județ vor fi anunțate la ora 13.00, ora aproximativă la care, de la începutul pandemiei, au fost transmise toate aceste date.

Marți, România a înregistrat cea mai neagră zi a pandemiei, confirmând 574 de decese, dintre care 13 anterioare, și 18.863 de cazuri de infectare.

Noile cifre vin înainte de ședința convocată de președintele Klaus Iohannis la Cotroceni cu responsabili în gestionarea pandemiei, pentru a lua noi măsuri care să limiteze răspândirea COVID-19. La ședință participă premierul interimar Florin Cîţu, ministrul interimar al Sănătăţii, Attila-Zoltán Cseke, ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, dar și șeful DSU, Raed Arafat.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, marţi, comentând cel mai grav bilanţ de la debutul pandemiei, că a convocat la discuţii toţi actorii guvernamentali implicaţi în gestionarea pandemiei „pentru instituirea unor măsuri clare, restrictive, singurele care mai pot diminua în acest moment răspândirea infectărilor”.

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Facebook, și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.