49 de școli din județul Constanța nu vor avea apă. Ce măsuri s-au luat

DSP spune că elevii trebuie să vină la școală cu sticle individuale de apă potabilă

Mâine, 21.09.2022, și în primele ore ale zilei de 22.09.2022, mai multe unități de învățământ nu vor avea apă curentă. Unele din ele se află în municipiul Constanța, altele în Cumpăna, Lazu, Agigea, Eforie Nord, Techirghiol. Se întâmplă asta pentru că RAJA face unele lucrări la rețelele de distribuție a apei (detalii AICI).

În urma centralizării informațiilor transmise către Inspectoratul Școlar Județean Constanța de către directori, 49 de unități de învățământ aflate în zonele în care se vor efectua aceste lucrări au luat măsuri precum:

  • asigurarea rezervelor de apă necesare;
  • reducerea programului școlar.

„O singură unitate de învățământ nu a reușit, până la acest moment, să ia măsurile necesare, urmând să transmită hotărârea Consiliului de administrație cu privire la organizarea activității în perioada mai sus menționată.”, a anunțat ISJ Constanța. Nu a precizat despre ce școală este vorba. „Este posibil ca în această seară unitatea de învățământ să reușească să se organizeze.”, a declarat inspectorul școlar general Sorin Mihai.

„Activitățile on-line nu mai sunt posibile în afara perioadei de stare de alertă.”, a subliniat acesta.

De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a Județului Constanța a solicitat ISJ să transmită către toate unitățile de învățământ afectate de întreruperea furnizării apei precum:

  • copii și elevii să fie anunțați să vină în unitățile de învățământ cu sticle individuale de apă potabilă;
  • astăzi, 20.09.2022, să se intensifice măsurile de curățenie, spălare și dezinfecție a tuturor spațiilor;
  • efectuarea strictă și corectă a triajului epidemiologic.
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Marian Crușoveanu, deputat PNL: „Guvernul României plafonează prețul lemnului pentru încălzire”

Wed Sep 21 , 2022
Plafonarea prețului la lemnele pentru încălzirea locuințelor este un proiect la care lucrează Guvernul României, condus de primul ministru, Nicolae Ciucă, a anunțat deputatul PNL Marian Crușoveanu. Peste 3 milioane de gospodării sunt încălzite cu lemne sau cu produse derivate, iar în momentul de față, urmează ca plafonarea să fie […]
marian-crusoveanu-lemne-de-foc-PNL