50 de camere de luat vederi, în Mangalia și stațiuni

Consiliul Local Mangalia a votat, astăzi, un proiect de hotărâre privind implementarea unui sistem de supraveghere video în oraş şi în staţiunile din sudul litoralului. Conform deciziei aleşilor locali, proiectul va fi finanţat din taxa de linişte pe care municipalitatea o încasează de la agenţii economici.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Mangalia, într-o primă etapă, după îndeplinirea procedurilor legale, vor fi montate aproximativ 50 de camere video în cele mai importante zone ale oraşului.
“În urma analizelor făcute împreună cu reprezentanţii Poliţiei, am identificat zonele cu cel mai mare risc de infracţionalitate. Acelea vor fi primele zone monitorizate video. Centrul de comandă şi supraveghere va fi la sediul Poliţiei Locale”, a declarat primarul Cristian Radu.

Întregul proiect prevede instalarea a peste 300 de camere de supraveghere,atât în Mangalia cât şi în staţiunile Saturn, Venus, Cap Aurora, Jupiter, Neptun şi Olimp.”Deocamdată începem cu cele 50 de camere, iar ulterior, în funcţie de încasările taxelor extrabugetare, vom continua până la acoperirea tuturor străzilor din oraş şi staţiuni”, a mai spus primarul.Cele 50 de camere video vor fi montate în Mangalia în următoarele luni, valoarea acestora fiind de aproximativ 30.000 de euro, în timp ce costul întregului proiect se apropie de 200.000 de euro.Potrivit statisticilor oficiale, numărul de infracţiuni în zonele supravegheate video ar putea scădea cu până la 40%.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.