52 de cazuri de covid în rândul medicilor și personalului medical din Constanța într-o singură zi

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 1.002 cazuri de infectare în rândul personalului: medici (247), asistenți medicali (444) și personal auxiliar (311). Ieri erau confirmate 950 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (234), asistenți medicali (424) și personal auxiliar (292). Așadar, în ultimele 24 de ore au apărut 52 de cazuri noi în rândul personalului medical: 13 medici, 20 de asistenți medicali și 19 – personal auxiliar.

La nivelul județului Constanța, paturile pentru tratarea bolnavilor COVID-19 sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 126 ocupate, capacitate suplimentată), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 84 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 121 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (121 – 104 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (56 – 7 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (55 – 35 ocupate).

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 20.253 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 415 persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

Azi au fost raportate 4 decese:

  • Deces nr 412: Femeie, 90 de ani, Constanța, comorbidități (fibrilație atrială, hipertensiune arterială), decedată în 07.12, la Spitalul Municipal Mangalia.
  • Deces nr 413: Bărbat, 70 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat tip II), decedat în 07.12, la Spitalul de Boli Infecțioase.
  • Deces nr 414: Bărbat, 82 de ani, Constanța, comorbidități (diabet zaharat, dublu bypass), decedat în 07.12, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.
  • Deces nr 415: Bărbat, 72 de ani, Constanța, comorbidități (neoplasm bronhopulmonar drept, hipertensiune arterială, infarct miocardic vechi), decedat în 08.12, la Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie.

În acest moment, sunt 477 de persoane internate, dintre care 458 din județul Constanța și 19 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 4.349 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 5.337 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Conform datelor furnizate de DSP Constanța, la nivelul județului au fost confirmate, de la începutul anului școlar, 205 cadre didactice, 417 elevi, 107 studenți și 57 de angajați din unitățile de învățământ (personal auxiliar).

În urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța au fost realizate 1.239 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.J.M. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 218 sancțiuni contravenționale, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 49.750 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 80 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 07 decembrie a.c., 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 2.258 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Pe-aici nu se trece! Primăria Constanța prelungește restricția accesului publicului în sediile sale

mie dec. 9 , 2020
Pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus și pentru limitarea contactului direct între angajații din cadrul Primăriei municipiului Constanța și cetățenii care apelează la serviciile instituției, primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac, a dispus următoarele măsuri: Se prelungește restricționarea accesul publicului în sediile în care își desfășoară activitatea serviciile din […]
primaria constanta

V-ar putea interesa și: