58 de dosare de daună, avizate în urma incendiului de la blocul din Constanţa

Uniunea Naţională a Societăţilor de Asigurare Reasigurare din România (UNSAR) a anunţat că peste 58 de dosare de daună au fost avizate în urma incendiului de la blocul din Constanţa. Cele mai multe dintre persoanele asigurate din imobil au contractat poliţe care acoperă daunele produse clădirii, iar 35% au ales varianta care oferă acoperire atât pentru clădire, cât şi pentru bunuri.

UNSAR a transmis joi, printr-un comunicat de presă, că asigurătorii au început constatarea daunelor în cazul zecilor de apartamente afectate în urma incendiului de la Constanţa – imediat după ridicarea restricţiilor impuse de autorităţi, iar până în prezent, au fost deschise peste 58 de dosare de daună în baza poliţelor de asigurare facultativă pentru locuinţe emise de către companiile Membre UNSAR.

„Suntem alături de cei afectaţi de incendiul produs la Constanţa. Locuinţa este unul dintre cele mai importante bunuri pe care le avem, iar în astfel de momente putem vedea cât de mult contează să ai o asigurare”,a declarat Adrian Marin, Preşedintele UNSAR.

Din informatiile colectate la nivelul UNSAR, majoritatea persoanelor asigurate din imobil au contractat poliţe care acoperă daunele produse clădirii, în timp ce circa 35% au ales varianta ce oferă acoperire atât pentru clădire, cât şi pentru conţinut (bunuri).

„Cei afectaţi de incendiul produs la Constanţa sunt îndemnaţi să se adreseze companiilor de asigurări sau intermediarilor care au emis poliţele, pentru a aviza daunele.

Incendiul este riscul care produce cele mai mari şi mai frecvente daune din România. Acesta rămâne, totodată, riscul de care se tem cel mai mult românii. Astfel, 56% dintre respondenţii celui mai recent studiu realizat de UNSAR împreună cu IRES clasează incendiul pe primul loc în ierarhia riscurilor care le-ar putea afecta locuinţele”, a precizat UNSAR.

Sursa citată menţionează că pentru a fi protejaţi în cazul unui incendiu, proprietarii locuinţelor pot achiziţiona o asigurare facultativă, cu condiţia să aibă încheiată o asigurare obligatorie, PAD – impusă de lege. Poliţa PAD acoperă riscurile catastrofale de cutremur, inundaţie şi alunecare de teren, până la limita de 20.000 EUR / 10.000 EUR (în funcţie de tipul construcţiei), însă o asigurare facultativă acoperă, în plus, riscuri precum ar fi incendiul, explozia, furtuna, vijelia, furtul sau vandalismul – la sume asigurate care corespund valorii reale a locuinţei.

Suplimentar, poliţelor facultative li se pot ataşa şi clauze speciale. Printre acestea se numără: asigurarea instalaţiilor interioare ale clădirii, asigurarea aparatelor electrice / electronice, bunurilor casabile, dar şi răspunderea civilă faţă de terţe persoane (cum ar fi pagubele provocate vecinilor), şi nu numai.

„Incendiul cauzează anual daune importante, iar românii trebuie să ştie că acest risc poate fi acoperit printr-o poliţă facultativă de asigurare a locuinţelor”, a precizat Alexandru Ciuncan, Director General al UNSAR.

150 de apartamente au fost afectate de un incendiu ce a izbucnit din parcarea unui bloc din KM 4-5. 250 de persoane, dintre care 70 de copii, au fost evacuate, iar opt persoane au ajuns la spital, printre care şi doi copii, una singură rămânând internată:

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria Constanţa caută angajați pentru Biroul Gestionare Animale Abandonate

Thu Dec 23 , 2021
Primăria municipiului Constanţa organizează concurs la pentru ocuparea pe durată nedeterminată cu normă întreagă a trei funcții contractuale vacante din cadrul Biroului Gestionare Animale Abandonate, Direcția Administrare Servicii Publice, Direcția Generală Gestionare Servicii Publice: 1. Șef birou gradul II (1 post); 2. Inspector specialitate gradul II (2 posturi). Concursul constă […]
caini comunitari adoptie