60% din absolvenții UMC își găsesc un loc de muncă în domeniu VIDEO

Universitatea Maritima din Constanta

„Ce vei face când vei termina facultate?” Este o întrebare la care mulți tineri, din păcate, nu au răspuns. Pentru absolvenții Universității Maritime din Constanța, lucrurile stau însă diferit. 60% dintre ei vor răspunde că, după terminarea facultății, își vor găsi un loc de muncă în domeniul în care au studiat. Un procent foarte bun.

S-a ajuns aici prin eforturile conducerii universității. Pentru viitorii marinari, voiajul de practică este obligatoriu, dar e greu de găsit. Conducerea UMC le oferă însă nu numai posibilitatea de a-și face cadeția, ci de a o face cu bursă. O bursă consistentă.

„Pentru ca studenții să îi găsească de muncă după ce vor termina facultatea, ei trebuie sa facă practica pe nave comerciale. UMC are 110 oameni care astăzi fac practică. În anul care a trecut, numărul de studenți depășește 700 de studenți. Foarte multa lume trăiește într-un trecut prin care dacă se lamentează este perfect. Noi nu trebuie sa ne lamentăm. Bursa pe care o oferă programul Erasmus este de 720 de euro. Gradul de angajabilitate în domeniu este în jur de 60%.”, spune Cornel Panait, președinte Senatului UMC.

În plus, există contracte de intership cu diverse firme și aceste contracte se pot transforma în contracte de angajare. Vorbim despre firme importante cu activitate la uscat, nu pe mare.

UMC are specializări foarte căutate pe piața muncii. De exemplu, cea de inginerie electrică. La un moment dat, forurile internaționale au decis că nu mai este nevoie de electricieni pe nave, așa că școlile superioare din lume nu i-au mai pregătit. UMC a continuat să facă, iar, de câțiva ani, s-a revenit asupra decizie: pe nave este nevoie de ingineri, iar penuria la nivel mondial este imensă. Este atât de mare încât parteneri din Grecia au solicitat UMC să deschisă o filială acolo pentru a le pregăti studenții.

Cornel Panait a mai subliniat un lucru important: în țări cu nivel de trai ridicat, numărul studenților la marină este mic. De pildă, Universitatea Maritimă din Tokyo are 450 de studenți, în toți anii, în condițiile în care Japonia este o forță în marina mondială. De aceea, specialitățile oferite de UMC sunt cu atât mai căutate pe piața muncii.

Detalii despre ce oferă UMC, despre toate specialitățile, condițiile de înscriere, dar și despre viitorul absolvenților puteți afla din emisiunea Realitatea locală, difuzată de Dobrogea TV, pe care o găsiți mai jos.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.