6,4% din personalul medico-social s-a infectat cu SARS-CoV-2 după ce a primit ambele doze de vaccin

Până la data de 12 aprilie, din totalul personalului medico-social s-au vaccinat 291.812 persoane cu doza I și 261.435 cu doza II. 89,8% au primit și doza a-II-a, până la acest moment.

Evoluția infecției cu SARS-CoV-2 indică o scădere semnificativă a mediei săptămânale a cazurilor confirmate, de la aproximativ 70 de cazuri/zi, anterior debutului campaniei de vaccinare, la sub 20 de cazuri/zi (-71%);

În perioada 1.01-11.04.2021 au fost raportate 2.481 de cazuri confirmate la personalul sanitar.
Dintre aceștia:

  • 81.3% nu primiseră încă nicio doză de vaccin;
  • 11.7% au fost confirmați în primele 20 de zile după prima doză de vaccin;
  • 0.5% au fost confirmați la mai mult de 20 de zile după prima doză de vaccin;
  • 1.8% au fost confirmați în primele 20 de zile după a doua doză de vaccin;
  • 4.6% au fost confirmați la mai mult de 20 de zile după a doua doza de vaccin.

Așadar, 6,4% din personalul medico-social s-a infectat cu SARS-CoV-2 după ce a primit ambele doze de vaccin.

„În concluzie, aceste date certifică importanța și necesitatea vaccinării pentru prevenirea maladiei COVID-19.”, spun reprezentanții Grupului de Comunicare Strategică.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Persoane necunoscute au dat foc unei mașini

Dum apr. 18 , 2021
Persoane necunoscute au incendiat intenționat un autoturism parcat în Tulcea. Poliţiştii au deschis o anchetă după ce au fost sesizaţi de către pompieri. Aceștia au stins flăcările care s-au extins la alte două maşini. Primul autoturism a fost distrus în întregime, celelalte două fiind avariate în proporţie de 30%. „În […]

V-ar putea interesa și: