67 de șoferi amendați, într-o singură zi, pentru că au parcat fără să plătească

Poliția Locală Constanța a amendat, într-o singură zi, 67 de șofero pentru că au parcat fără să plătească.

Amenda este între 600 și 1.000 de lei, cu posibilitatea de a plăti jumătate în 15 zile.

În total, ieri, polițiștii au aplicat 290 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 70.945 lei.

Iată pentru ce:

  • Legea nr.61/1991- pentru sancționarea faptelor de încălcare a normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice: au fost încheiate 19 procese verbale de constatare și sancționare a contravenției pentru apelarea la mila publicului, consum de alcool în locuri publice, încălcarea unor norme de conviețuire socială, etc.
  • OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice: au fost constatate 66 abateri contravenționale în special pentru opriri/staționări efectuate neregulamentar pe străzile sau bulevardele intens circulate din municipiul Constanța, dar și pentru nerespectarea semnificației indicatorului rutier „Accesul interzis” .
  • Legea nr. 92/2007 a serviciilor de transport public local: 82 sancțiuni contravenționale au fost aplicate persoanelor care nu dețineau titlu de călătorie valabil pe mijloacele de transport în comun.
  • Legea nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor produselor din tutun- 15 sancțiuni contravenționale au fost constatate pentru consumul de produse din tutun în interiorul unei unităti sanitare.
  • H.C.L nr.235/2018 privind Regulamentul de organizare și funcționare a parcărilor publice de pe raza municipiului Constanța- 67 amenzi contravenționale au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind ocuparea unui loc de parcare în parcările cu plata cu tarif orar fără achitarea tarifului de parcare sau după expirarea perioadei pentru care a fost efectuată plata.
  • H.C.L nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța: au fost constatate și sancționate contravențional un număr de 44 fapte antisociale legate de nerespectarea regulilor privind menținerea curățeniei pe domeniul public al orașului Constanta.

Poliția Locală vă roagă se sesizați direct aceste faptele antisociale la numerele de telefon 0241/484205 sau 0799/606142 (WhatsApp), iar dispecerul de serviciu va trimite un echipaj pentru verificarea celor sesizate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.