69 de șoferi care au parcat pe locuri rezervate persoanelor cu dizabilități au primit amenzi de peste 54.000 de lei

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Rutier din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Constanța verifică frecvent dacă locurile destinate persoanelor cu dizabilități, amenajate și marcate corespunzător în parcările publice din oraș, sunt ocupate de persoane care au acest drept.

În urma acțiunii tematice care a avut loc zilele trecute, s-au aplicat 69 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 54.663 lei, ceea ce înseamnă o medie de 792 de lei.

De asemenea, au fost ridicate 17 autovehicule care au fost transportate în parcul auto al municipalității.

Încă o dată, polițiștii locali atrag atenția asupra importanței respectării actelor normative și a drepturilor persoanelor.

Pentru a putea ocupa aceste locuri de parcare, beneficiarii au obligația de a afișa la loc vizibil cardul-legitimație care le dă acest drept. Documentul este eliberat în mod gratuit de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza documentelor care atestă încadrarea în gradul de handicap.

„Facem apel la constănțeni să nu ocupe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități dacă nu au acest drept și să se gândească la semenii lor care ar rămâne fără aceste spații de care chiar au nevoie.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

V-ar putea interesa și:

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Se oprește apa în localitatea Valu lui Traian

Fri May 20 , 2022
RAJA S.A. va executa lucrări de remediere a unei avarii pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 400 mm, din incinta Stației de Pompare Valu lui Traian, în noaptea de luni – 23 mai, ora 23.00, până marți – 24 mai 2022, ora 05.00. În acest timp, furnizarea apei […]
raja intrerupere apa