7 sfaturi pentru cumpărarea unui scaun auto perfect pentru bebelușul tău

Pentru siguranța bebelușului de la ieșirea din maternitate, până la vârsta de 10-12 ani, scaunul auto trebuie să fie ales cu cea mai mare grijă!

Nu toate modelele de scaune auto merită să fie cumpărate deoarece unele dintre acestea sunt mai puțin sigure. Dacă alegi un scaun auto nepotrivit, care nu este testat sau care nu este instalat așa cum trebuie, pericolul va crește în caz de accidente. 

Cu siguranța în îngrijirea și siguranța unui copil nu suntem niciodată prea exigenți! Pentru a te asigura deci de o siguranță maximă trebuie să verifici rezultatele testelor, scorurile de calitate și modele recente, cât mai calitative și cât mai performante. 

Bebe trebuie să călătorească într-un scaun auto Nuna care să fie adaptat mărimii și vârstei sale. Este important să alegi cele mai bune scaune auto pentru copii și în funcție de greutatea micuțului. De asemenea, trebuie să mai ții cont de dezvoltarea fizică a acestuia, dar și de nevoile sale diferite pe măsură ce crește.

Scaunele sunt repartizate în funcție de vârstă:

  • De la 0 la 12 luni;
  • Până la 18 luni;
  • De la 1 la 4 ani.
  • De la 4 la 7 ani.
  • De la 7 la maximum 12 ani.

Grupele de scaune auto sunt repartizate și în funcție de greutate. Avem astfel:

  • Grupa 0 căreia îi corespunde scoica auto și care trebuie aleasă pentru copiii ce au între 0-10 kg.
  • Grupa 0+ care corespunde micuților ce au între 0 și 13 kg.
  • Grupa 1 pentru copiii de la 6 luni până la 4 ani, cu greutatea cuprinsă între 9 și 18 kg.
  • Grupa 2 este potrivită pentru copiii care au o greutate de 15-25 kg.
  • Grupa 2-3 este pentru copiii de 22-36 kg. Scaunele auto din această categorie se numesc înălțător auto.

De asemenea, scaunul auto pe care îl alegi pentru bebelușul tău trebuie să fie cât mai confortabil. Confortul este un alt criteriu de care să ții cont atunci când cumperi un scaun auto. Modelele care se regăsesc la ora actuală pe piață sunt extrem de confortabile, cu sisteme de atașare ham sau centură ce nu îl deranjează pe acesta. Este foarte important ca micuțul să stea cât mai confortabil cu putință și să poată chiar adormi atunci când traseul este mai lung.

Modelul ales trebuie să fie ușor de instalat, trebuie să fie evolutiv și ușor de transportat. Nu uita că uneori detaliile sunt cele care face diferența. 

Sistemul de fixare este un alt lucru de care să ții cont. Poate să fie un scaun cu Isofix, un sistem devenit obligatoriu pentru toate vehiculele noi din 2011 sau poate să fie fixat cu centura de siguranță, care nu este însă un lucru atât de sigur pentru bebe. Dacă scaunul auto este bine instalat și se specifică foarte clar cum trebuie poziționată centura, riscurile sunt mai puține. 

Ține cont și de reglementările în vigoare. Pentru a putea comercializa un scaun auto, un fabricant trebuie să facă mai multe teste pentru a se asigura de faptul că oferă siguranță în permanență copilului în mașină. 

Asigură-te și de faptul că este corespunzător cu normele europene în vigoare și că literele CE apar pe etichetele sale. O etichetă în nuanțe de portocaliu oferă dovada că produsul respectiv a fost testat. 

De asemenea, este foarte important să ții cont de următorul lucru: scaunul auto trebui să îmbine practicitatea, siguranța și confortul. Mai trebuie și să verifici compatibilitatea scaunului cu mașina ta, mai ales dacă are un sistem Isofix. 

Calitatea este un alt criteriu esențial de care să ții cont. Scaunul trebuie să fie realizat din cele mai bune materiale, trebuie să corespundă perfect nevoilor bebelușului, iar materialele trebuie să fie moi  și totodată ușor de curățat. 

Iar după ce ai ales caracteristicile tehnice care permit copilașului să stea așezat confortabil și să fie perfect în siguranță, poți alege și un model mai fashion, mai modern, în perfectă armonie cu mașina ta, de ce nu? 

(A)

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Prăjitura negresă, un deliciu irezistibil după rețeta Boromir

Wed Aug 18 , 2021
Una dintre cele mai populare prăjituri de casă este cu siguranță negresa, un desert apreciat pentru aromele bogate de ciocolată și textura ușor umedă și pufoasă. Nimic nu se compară cu clipa în care guști din prima ta negresă gătită cu multă dragoste, cu momentul în care te lași învăluit […]