70 de elevi de la Școala Gimnazială Nr. 43 „Ferdinand” au vizitat stația de sortare și reciclare a Polaris M Holding Contanța

Elevii Școlii Gimnaziale nr. 43 „Ferdinand” , coordonați de doamnele învățătoare Omer Birsen, Elisei Daniela și Filip Diana, au vizitat ieri stația de sortare și reciclare a Polaris M Holding Contanța.

În cadrul Programului Național „Săptămâna Verde”, copiii și profesorii au posibilitatea să iasă din sala de clasă pentru a vedea ce se întâmplă cu deșeurile pe care ei le generează zilnic. Mai exact, copii au fost curioși să afle de ce este important să colecteze separat și în ce obiecte noi se pot transforma deșeurile reciclate.

Aceștia au aflat că deșeurile care sunt transportate la stație, nu sunt formate numai din material reciclabil, o mare cantitate este alcătuită din amestec de menajer cu reciclabil și multe dintre deșeurile reciclabile nu se pot recicla pentru că nu au fost colectate corect. Deșeurile reciclabile sunt sortate manual, pe categorii și culori. PET-ul, aluminiul, lemnul, cartonul sunt balotate și trimise către reciclatori finali.

Pentru o colectare corectă, în fiecare casă trebuie să existe 2 coșuri de gunoi: unul pentru materiale reciclabile si unul pentru deșeuri menajere /reziduale. Deșeurile reziduale ajung la groapa de gunoi pentru că nu mai pot fi reciclate, în schimb deșeurile reciclabile pot fi transformate în produse noi.

„Ne dorim ca prin intermediul copiilor, practica colectării separate să ajungă și în cadrul familiei și al prietenilor, pentru că fiecare dintre noi are o datorie față de mediul înconjurator. Copiii trebuie să învețe de mici să fie responsabili, să colecteze separat, să-și strângă jucăriile după ce se joacă sau să stingă becul atunci când ies din cameră. Aceste mici gesturi îi transformă, mai târziu, în adulți responsabili. Mulțumim pentru vizită elevilor și cadrelor didactice!”, au transmis reprezentanții companiei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Site-ul Consiliului Județean Constanța a picat. Mesaj vulgar

joi mai 25 , 2023
Site-ul Consiliului Județean Constanța a picat după ce a fost atacat de hackeri. Problema apărut din data de 24 mai și nu fusese remediată nici după 24 de ore. Site-ul nu se mai deschide deloc, dar la o căutare pe google, în dreptul său apare următorul mesaj care conține cuvinte […]

V-ar putea interesa și: