79,99 milioane lei, bani pentru agricultorii afectați de seceta pedologică

Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, informează că începând de astăzi, 22 decembrie 2020, efectuează tranșa a doua de plăți către beneficiarii ajutorului de stat acordat producătorilor agricoli care au înființat culturi în toamna anului 2019, afectate de seceta pedologică. 

Suma totală autorizată la plată este de 79.999.988,31 lei, pentru un număr de 27.826 beneficiari.

În conformitate cu prevederile art.11 – (1) din Ordonanța de urgență nr.48/27.08. 2020 resursele financiare necesare implementării schemei de ajutor de stat se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate pe anul 2020 Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale cu această destinaţie, la capitolul 83.01 „Agricultură, silvicultură, piscicultură şi vânătoare“, titlul 59 „ Alte cheltuieli“, articolul 59.09 „Despăgubiri acordate producătorilor agricoli în caz de calamităţi naturale în agricultură“.

Constanța este unul dintre județele cele mai afectate de seceta pedologică.

Citește și:

Seceta pedologică puternică şi extremă din Dobrogea continuă

Mihai Daraban, CCIR: „Nu se poate ca, la bazinul nostru hidrografic, să plângem de secetă şi în secolul 21 să facem agricultură pe bază de acatiste!”

Seceta afectează grav Dobrogea. Culturi compromise aproape în totalitate


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “79,99 milioane lei, bani pentru agricultorii afectați de seceta pedologică

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce localități din județul Constanța sunt în carantină

mar dec. 22 , 2020
În momentul de față, opt localități din județul Constanța sunt în carantină din cauza coronavirusului. În unele dintre ele, incidența (rata de cazuri la mia de locuitori) a scăzut însă sub 3. Iată lista furnizată de Prefectura Constanța, în care puteți găsi și perioada carantinării. Ovidiu, perioada: 19.12, ora 20:00 […]
coronavirus carantina eforie lazu

V-ar putea interesa și: