80% din medicii de familie din Constanța nu au intrat în programul de vaccinare anti-covid

vaccin-constanta-rapel-2

Autoritățile au anunțat că se dorește ca, în viitor, vaccinarea anti-covid să poată fi făcută și de medicii de familie. Direcția de Sănătate Publică din Constanța a început să pregătească această campanie.

„Lucrăm și pregătim vaccinarea la medicii de familie. Din 370 de medici de familie la nivelul județului Constanța sunt 77 care au răspuns prompt și au spus că vor intra în această campanie. Restul au spus fie că se mai gândesc, fie că nu intră în campanie.”, a declarat Cristina Schipor, director DSP Constanța, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

Procentul, numai 20,8% din medici au răspuns pozitiv apelului.

În paralel, DSP pregătește și o campanie mobilă de vaccinare.

„Am solicitat la CNCAV două unități mobile. Ne-a fost promisă una. Încercăm să obținem două, pentru că vrem să acoperim partea de nord și de sud a județului. Așa am vrea, să intrăm în același timp și în nord, și în sud. Am vorbit și cu primarii, gândim cumva ca oamenii să fie duși cu un transport către un centru de vaccinare. Sigur vom avea un centru mobil.”, a spus directorul DSP.

Secretarul de Stat în Ministerul Sănătăţii, Andrei Baciu, spune că de la jumătatea lunii aprilie, populaţia se va putea vaccina şi în cabinetul medicului de familie. În ce condiţii? Ministerul nu are încă o strategie.

„Noi am demarat deja o analiză în care ne uităm la nivel naţional, în funcţie de tipul de localităţi. Sigur, această analiză trebuie gândită, să vedem dacă e numai din perspectiva mediului rural, această abordare trebuie gândită complementar cu activitatea centrelor de vaccinare mobile”, a declarat Andrei Baciu, secretar de stat Ministerul Sănătăţii.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.