A crescut de peste cinci ori numărul de delfini morți

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
delfini esuat

De la începutul lunii și până acum, au fost înregistrate 21 cazuri de delfini care au eșuat pe țărmul românesc al Mării Negre. Anul trecut, în această perioadă, au fost raportate la numărul de urgență delfini doar 4 cazuri. În 2020, din ianuarie până acum, au eșuat 74 de delfini, potrivit ONG Mare Nostrum.

Îngrijorător este faptul că în perioada similară a anului trecut au fost raportate doar 4 cazuri de eșuări, în timp ce în acest an, de la începutul lunii august, numărul acestora a ajuns la 21.

Ceea ce ne ajută foarte mult este implicarea locuitorilor din zona costieră și a turiștilor, care sună la numărul de urgență DELFINI- 0763255731, pentru a ne raporta toate aceste cazuri. Fără ajutorul și implicarea acestora, nu am fi putut fi atât de prompți și nu am fi putut contoriza eficient numărul de eșuări. Facem un apel, pe această cale, către toți constănțenii și turiștii, de a ne semnala în continuare atunci când văd delfini eșuați, pentru a ne ajuta atât pe noi, cât și delfinii și marsuinii din Marea Neagră. În această perioadă, lucrăm la stabilirea unui număr total al delfinilor din Marea Neagră, un proces laborios pe care sperăm să îl încheiem curând. Am coroborat datele înregistrate în cadrul monitorizărilor aeriene CENOBS, precum și cele deja existente, iar momentul în care vom avea cifrele va fi cu adevărat un moment istoric, pentru că niciodată, în istoria recentă, nu a mai fost derulată o astfel de campanie bazinală.”

Marian Paiu, coordonator departament Conservarea Biodiversității

Unele dintre cele mai abundențe în ceea ce privește numărul de eșuări au fost înregistrate în anul 2017- peste 130, pe toată durata anului. O situație similară a fost înregistrată în 2012, când 177 de delfini și marsuini au eșuat pe plajele românești.

Cei care vor să susțină eforturile ONG Mare Nostrum pentru  monitorizarea și conservarea cetaceelor din Marea Neagră, pot adopta simbolic un delfin, pentru 1 an (100 lei) sau pe viață (500 lei). Pentru a obține detalii, pot trimite un mail la office(at)marenostrum.ro.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.