99 de constănțeni internați din cauza coronavirusului

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 434 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 22 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate (una chiar azi dimineață), iar 365 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

În acest moment, sunt 110 persoane internate, dintre care 99 din județul Constanța și 11 din alte județe. Persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență. Ieri erau 113 persoane internate, dintre care 100 din județul Constanța și 13 din alte județe.

În carantină instituționalizată, la nivelul județului Constanța se află, în acest moment, 35 de persoane. De asemenea, 2.239 de persoane se află în izolare la domiciliu.

„În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!”, au precizat reprezentanții Prefecturii Constanța.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 22 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 12.500 de lei), dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 3.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 54 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 28 iunie a.c., peste 700 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.726 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.