VIDEO A apărut ordonanța militară numărul 8. Unele restricții se îmblânzesc

Guvernul României a anunțat că a adoptat ordonanța militară numărul 8. Unele dintre restricțiile impuse până acum se îmblânzesc.https://www.facebook.com/ministeruldeinterne/videos/542061666715892
Conferința de presă, transmisă în direct

Iată ce spune ministrul de Interne.

  • Din aceasta seara este permisa circulația după ora 22.00 celor care practică pescuitul comercial.
  • Este permisa deplasarea apicultorilor înspre si dinspre stupina. Cel in cauza trebuie să facă dovada cu actele activității.
  • Piețele alimentare rămân deschise pe toată perioada stării de urgență pentru producători.
  • Este permisă circulația în afara locuinței/gospodăriei pentru achiziția de autovehicule, piese de schimb pentru autovehicule și servicii de reparații auto.
  • Se interzice exportul pentru următoare produse agroalimentare: grâu, orez, orz, soia, porumb, produse de patiserie și tot ce tine ce zona produselor interzise.
  • Se suspendă activitatea în centrele de bătrâni și de minori, inclusiv în cele private.
  • Se suspendă cumpărarea de pachete majoritare de acțiuni la companiile energetice.
  • În zilele de joi, vineri și sâmbătă, premergătoare sărbătorilor pascale, operatorii economici își pot prelungi orarul de funcționare.

Secretarul de stat Raed Arafat a explicat că ordinul emis marţi, prin care se prelungeşte o prevedere adoptată luna trecută conform căreia cazurile medicale care nu reprezintă urgenţe şi care pot fi amânate trebuie amânate nu presupune că ambulatoriile de specialitate sau spitalele îşi suspendă activitatea.

„Nu au fost suspendate ambulatoriile, nici activităţile din spitale. Doar că s-a dat medicului alegerea de a opera un pacient acum, sau peste o lună când este mai sigur, în mod deosebit pentru pacientul respectiv”, a spus Arafat.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se lucrează intens la asfaltarea cartierelor din Constanța

vin apr. 10 , 2020
Zonele rezidențiale s-au transformat într-un adevărat șantier. Echipele SC Confort Urban SRL lucrează intens la recondiționarea carosabilului pe mai multe străzi din cartierele KM 4, Brătianu, CET și Palazu Mare. Ieri, echipele SC Confort Urban SRL au finalizat reabilitarea carosabilului pe strada Petru Cercel, tronsonul delimitat de strada Brizei și […]

V-ar putea interesa și: