A apărut și varianta vietnameză a coronavirusului. Se transmite rapid în aer

Cercetătorii au descoperit o nouă variantă a coronavirusului: cea vietnameză. Acesta se transmite rapid în aer și este o combinație între variantele indiană și britanică, a relatat presa de stat, potrivit AFP.

„Am descoperit o variantă hibridă care combină virusul indian și cel britanic”, a declarat sâmbătă ministrul sănătății din Vietnam, Nguyen Thanh Long, la o reuniune națională privind pandemia.

Principala caracteristică a acestui virus este că se transmite rapid în aer. Concentrația virusului în gât și salivă crește rapid și se răspândește foarte repede în mediul din apropiere”, a spus el.

El nu a specificat numărul de cazuri care pot fi atribuite noii variante, ale cărei caracteristici vor fi publicate în curând, a spus el, pentru a o adăuga pe harta variantelor din întreaga lume. Au existat înainte de acest anunț șapte variante diferite în Vietnam, potrivit Ministerului Sănătății.

Țara comunistă a fost aplaudată anul trecut pentru răspunsul său puternic la virus, cu carantine în masă și un sistem strict de monitorizare și izolare, dar valul actual de infecții îngrijorează populația, iar autoritățile au răspuns printr-o limitare puternică a mișcării și activităților. Cafenelele, restaurantele, saloanele de coafură sau masaj, precum și locurile turistice sau religioase au fost închise în mai multe regiuni ale țării.

Vietnam, care are o populație de 97 de milioane, a vaccinat până acum puțin peste un milion de oameni.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Marea Britanie, din nou pe lista roșie

Sat May 29 , 2021
Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a introdus, sâmbătă, din nou, Marea Britanie pe lista roşie, din cauza noii tulpini de coronavirus. De asemenea, au fost stabilite măsuri pentru străinii care vin din state terţe, indiferent de lista pe care sunt incluse ţările respective. CNSU a aprobat, sâmbătă, Hotărârea nr. […]