A crescut cu aproape 18%, în 24 de ore, numărul persoanelor internate din cauza coronavirusului

coronavirus

În ultimele 24 de ore, numărul persoanelor internate din cauza coronavirusului în județul Constanța a crescut cu 17,79%. Este una dintre cele mai mai creșteri de la izbucnirea pandemiei.

Potrivit datelor furnizate de Prefectura Constanța, în acest moment, sunt 278 de persoane internate, dintre care 243 din județul Constanța și 28 din alte județe. La raportarea precedentă, în urmă cu 24 de ore, erau 236 de persoane internate, dintre care 220 din județul Constanța și 16 din alte județe. Precizăm că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Citește și: „Litoralul este o zonă în care populaţia vine, îşi petrece o săptămână, se infectează, se reîntoarce în judeţele de baştină”

La nivelul județului Constanța au fost incluse 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor COVID-19. Acestea sunt distribuite astfel: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase (120 – 101 ocupate), Spitalul de Pneumoftiziologie (100 – 99 ocupate), Spitalul Municipal Medgidia (150 – 62 ocupate), Spitalul Municipal Mangalia (36 – 15 ocupate), Spitalul Militar – Sistem Modular (54 – 0 ocupate) și Secția Exterioară Agigea (74 – 1 ocupat).

De asemenea, la nivelul județului sunt 469 de persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 103 persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

Citește și: Prefectul Constanței: „Mulți politicieni vor specula această situație pentru a câștiga capital politic”

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 1.166 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 32 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 833 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

De la începutul pandemiei, 50 de cadre medicale din județul Constanța au fost confirmate pozitiv cu COVID-19.

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 177 de teste RT-PCR.

Citește și: Caz de coronavirus în Costinești, la un tânăr care a venit într-un autocar cu 40 de oameni

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 230 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 82.750 de lei), dintre care 37 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 5.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 45 de societăți comerciale și PFA.

Citește și: Autoritățile s-au întrecut pe sine: au verificat 182 de firme și au aplicat 185 de amenzi

În cursul zilei de ieri, 08 august a.c., peste 900 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 266 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020

Mon Aug 10 , 2020
Un vaccin împotriva COVID-19 ar putea fi disponibil până la sfârşitul anului 2020, a declarat, ieri, comisarul european pentru sănătate Stella Kyriakides, potrivit Agerpres. „Chiar dacă este riscant în acest moment să facem predicţii, avem nişte indicii bune că un vaccin candidat ar putea fi disponibil până la sfârşitul acestui […]
vaccin covid 19