A crescut numărul bolnavilor de Covid-19 internați în Constanța

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 336 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 19 persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 311 pacienți au fost declarați vindecați (din județele Constanța, Tulcea și Ialomița).

În acest moment, mai sunt 66 de persoane internate, dintre care 51 din județul Constanța și 15 din Tulcea și Ialomița. Ieri erau 64 de persoane internate, dintre care 46 din județul Constanța și 18 din Tulcea și Ialomița. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

În centrele de carantinare din județul Constanța se află, în acest moment, 41 de persoane, care ocupă 2% din totalul de 2.311 locuri disponibile. De asemenea, la nivelul județului sunt 2.403 persoane în izolare la domiciliu.

Până astăzi, 19 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 23.400 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 16.555 au fost declarate vindecate și externate.

320 de cazuri noi în România

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 320 de noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 184 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 1.392 de   persoane. Alte 82.236 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 608.771 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 494 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.606 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Amenzi în Constanța

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 20 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 6.400 de lei), dintre care două pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu (Legea 55/2020), în valoare de 2.000 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 3 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 18 iunie a.c., peste 650 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.884 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Persoană inconștientă pe plaja din Costinești. Un cetățean străin a dat primul ajutor

Fri Jun 19 , 2020
O persoană a fost găsită inconștientă pe plaja Tineretului din Costinești. „Bărbatului i se aplica protocolul de resuscitare. Intervin la caz elicopterul SMURD, un echipaj SMURD si un echipaj SAJ”, a precizat reprezentanții ISU Dobrogea. Apelul la 112 a fost făcut de un cetățean care l-ar fi văzut pe mal, […]
smurd