A dispărut o ambarcațiune cu trei pescari

În data de 06 martie 2019, în jurul orei 20.30, politistii de frontieră din cadrul Garzii de Coastă Constanța (structura din Mangalia) au fost informati telefonic despre faptul că o ambarcaţiune cu motor, de pescuit, în care se aflau trei persoane, aflată la pescuit în zona 2 Mai de la ora 14.00 nu s-a întors în port și nu poate fi contactată.
Imediat dupa primirea apelului, de la nivelul Garzii de Coastă au fost dispuse măsuri operative constand in efectuarea unei misiuni cu două nave ale Grupului de Nave Mangalia, pentru găsirea ambarcațiunii, respectiv a persoanelor in cauză.
De asemenea, prin canalele de cooperare ale Politiei de Frontiera au fost informate autoritățile de frontieră bulgare și Centrul de Coordonare pentru Salvare Maritimă (MRCC).
Acțiunea de cautare și salvare este în desfășurare sub coordonarea MRCC Constanta, nava Poliției de Frontieră fiind desemnată coordonator la fața locului.

Serviciul MRCC este responsabil de îndeplinirea atribuţiilor ANR cu privire la coordonarea activităţilor de căutare şi salvare de vieţi omeneşti pe mare, precum şi de îndeplinirea atribuţiilor cu privire la protecţia apelor navigabile împotriva poluării de către nave, în zona de responsabilitate a Centrului Maritim de Coordonare.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Pescarii dispăruți sunt căutați în România și Bulgaria

Thu Mar 7 , 2019
Pescarii dați dispăruți în data de 6 martie sunt căutați și astăzi, 7 martie, în România și Bulgaria. „În aceste moment căutările continuă cu 3 mijloace de mobilitate navală ale Gărzii de Coastă și una din cadrul ARSVOM și în apele bulgărești. De asemenea la căutări participă și autoritățile din […]