A fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a aruncat la un coș stradal gunoi produs în gospodărie

O constănțeancă a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că a aruncat la un coș stradal gunoi pe care trebuia să-l arunce la platformele amenajate.

A fos surprinsă făcând acest lucru pe bulevardul Tomis din oraș. A lăsat la coș gunoi produs în gospodărie, lucru interzis.

A fost sancționată conform art. 20, alin. 4 din O.U.G. 92/2021 privind regimul deșeurilor cu amendă în valoare de 10.000 lei. Articolul spune că „eliminarea deșeurilor în afara spațiilor autorizate în acest scop este interzisă.”

„Deși platforme de colectare a deșeurilor există în fiecare cartier, multe dintre coşurile de gunoi din oraș conţin pungi cu deşeuri menajere.  Pentru a nu deveni infractori ai bunului simț, nu trebuie decât să mergeți câțiva metri în plus până la platformă. În coșulețele stradale se depun deșeuri de mici dimensiuni de care doriți să vă debarasați când vă aflați pe stradă. Haideți să nu mai dăm dovadă de comoditate, rea voință sau nepăsare!”, a precizat Primăria Constanța.

Reprezentanții primăriei ar trebui să știe însă că multe blocuri din cartierele noi nu au platforme de colectare, locatarii fiind nevoiți să care deșeurile cu mașina. Asta se întâmplă pentru că fosta administrația a schimbat succesiv PUZ-urile pentru unele cartiere de case, în care acum există multe blocuri, dar nu s-a mai gândit să amplaseze și platforme de gunoi. Toate autoritățile din Constanța au închis ochii la această problemă.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PNL și USR vor să micșoreze prețul parcării în Constanța. Chițac și Ovanesian nu au participat la nicio discuție

lun ian. 10 , 2022
Regulamentul parcărilor votat de consilierii municipali este prost. Consilierii PNL și USR și-au dat seama de acest lucru și vor să-l îmbunătățească. Se întâlnesc deja de câteva luni ca să pună la punct o formă nouă, care va fi supusă apoi dezbaterii publice. Dumitru Caragheorghe, președintele USR Constanța, a declarat […]

V-ar putea interesa și: