A fost aprobat manualul „Istoria evreilor, holocaustul” pentru clasele XI și XII

Ministerul Educației a anunțat că manualul despre istoria evreilor realizat de Editura Corint a fost declarat câștigător, în urma unei licitații organizate în această primăvară de instituția condusă de Ligia Deca.

Autorii manualului „Istoria Evreilor. Holocaustul. Manual pentru clasa a XI-a/ a XII-a” sunt Felicia Waldman, Anca Tudorancea, Adrian Cioflâncă, Carol Iancu, Adriana Radu, Bogdan-Florin Romandaș.

Manualul digital este disponibil, online, la această adresă.

Răsfoind paginile manualului, copiii români de clasele a XI-a/a-XII-a pot afla despre contribuțiile evreilor la viața românească: în mod excepțional pentru o comunitate, toate contribuțiile membrilor acesteia au fost/sunt exclusiv pozitive, neexistând nici măcar un exemplu negativ în istoria României.

Introducerea disciplinei „Istoria evreilor. Holocaustul” în curriculumul pentru clasele XI-XII din liceele din România marchează un pas important în direcția cultivării memoriei, toleranței și înțelegerii unor momente definitorii din trecutul umanității. Importanța acestui pas în recunoașterea și înțelegerea Holocaustului, cum poate influența acest curs percepția tinerilor asupra istoriei și a drepturilor omului și despre rolul său în prevenirea discriminării și a intoleranței urmează a fi evaluate, după primii ani de predare.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Un comentariu la “A fost aprobat manualul „Istoria evreilor, holocaustul” pentru clasele XI și XII

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Scăpați de deşeurile voluminoase! Folosiți containerele de dimensiuni mari!

mar mart. 26 , 2024
Polari M Holding a anunțat că săptămâna aceasta, 25.03 – 31.03.2024, containerele pentru deșeuri voluminoase vor fi amplasate lângă platforma 203 – Aleea Stadionului, lângă punctul termic. În aceste containere puteți depozita: mobilier, canapele, saltele, usi, obiect de uz sanitar, mochete, calorifere etc. Pe lângă aceste locații, amplasate temporar, constănțenii […]

V-ar putea interesa și: