A fost raportat primul deces din Europa pus pe seama variolei maimuței

laborator medical

Spania este prima țară din Europa care a raportat un deces legat de variola maimuţei. S-a întâmplat pe 29 iulie.

Tot atunci, Brazilia raportase primul deces al unui pacient cu variola maimuţei din afara Africii, în acest val, potrivit The Guardian.

Potrivit unui raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) din 22 iulie, erau raportate doar cinci decese, toate în Africa.

OMS a declarat, sâmbăta trecută, epidemia, care se răspândeşte rapid, o urgență sanitară globală, cel mai ridicat nivel de alertă.

În cel mai recent raport al său, Ministerul spaniol al sănătății a arătat că în ţară au fost confirmate 4.298 de cazuri, din care doar 64 la femei. Din cei 3.750 de pacienţi despre care instituţia avea informaţii, 120 au fost spitalizaţi şi unul a murit.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii din Spania a refuzat să ofere mai multe detalii despre persoana decedată. Victima din Brazilia era un bărbat de 41 de ani care, potrivit Ministerului Sănătăţii, suferea şi de limfom şi avea un sistem imunitar slăbit.

„Comorbidităţile i-au agravat starea”, a arătat ministerul.

Instituţia a precizat că pacientul a fost spitalizat în oraşul Belo Horizonte din sud-est şi a murit în urma unui şoc septic, după ce a fost dus la Terapie intensivă.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Iar e aglomerat spre sudul litoralului. Pe unde vă recomandă poliția să ocoliți

Sat Jul 30 , 2022
Astăzi, 30 iulie a.c., pe drumurile naționale din sudul litoralului sunt înregistrate valori ridicate de trafic, pe ambele sensuri de mers. Polițiști din cadrul Serviciului Rutier sunt prezenți în principalele intersecții care ridică probleme, respectiv stațiunea Eforie Nord (intrare și ieșire) și DN 39/DN 38 (intersecție Agigea-Techirghiol), pentru asigurarea fluenței […]