A fost semnat contractul pentru campusul de 27 milioane de euro al Universității Ovidius

Rectorul Universității Ovidius din Constanța și ministrul Educației au semnat contractul de finanțare pentru Campusul profesional integrat „Ovidius Engineering Hub”
Rectorul Universității Ovidius din Constanța și ministrul Educației au semnat contractul de finanțare pentru Campusul profesional integrat „Ovidius Engineering Hub”

Astăzi, 2 noiembrie 2023, a fost semnat contractul de finanțare pentru Proiectul Dezvoltarea și dotarea campusului profesional integrat pentru învățământul dual preuniversitar și universitar „Ovidius Engineering Hub” al consorțiului regional „Tehno-Dobrogea” – (Proiectul CRESC), de către ministrul Educației, Ligia Deca, și rectorul Universității Ovidius din Constanța (UOC), conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu.

Valoarea totală a investiției finanțate prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) este de 27.183.399 de euro.

UOC a obținut cel mai mare punctaj din regiunea Sud-Est pentru proiectul depus în calitate de lider de consorțiu, alături de peste 40 de parteneri: 6 unități administrativ-teritoriale, 12 unități de învățământ, 20 de agenți economici, alături de organizații și asociații relevante din regiune. 

„Ovidius Engineering Hub” va avea o suprafață de aproximativ 10.000 mp și va fi amplasat pe terenul aflat în proprietatea UOC. Proiectul presupune construirea unor spații noi dedicate învățământului tehnic, în domeniile mecanică, agricultură, construcții, energetică și chimie industrială, cărora li se adaugă spații de cazare și cantină pentru elevi și studenți. 

„Campusul profesional integrat reprezintă unul dintre cele mai importante proiecte ale universității, fiind, totodată, cea mai mare investiție în infrastructura educațională constănțeană a ultimilor ani. Cu siguranță, proiectul va avea un impact puternic pentru dezvoltarea sustenabilă a regiunii Sud-Est, asigurând accesul la un învățământ dual de calitate, susținut de infrastructură modernă, pentru tinerii interesați să studieze în domeniile tehnice. Le mulțumesc partenerilor noștri, care au făcut posibilă această reușită prin eforturile depuse în întregul proces”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Lipsă apă în zonele Mamaia Sat și Mamaia Nord

vin nov. 3 , 2023
Astăzi, 03 noiembrie 2023, a survenit o avarie la nivelul conductei de distribuție, cu diametrul de 600 mm, din Stațiunea Mamaia (zona Hotel Apollo). Pentru remedierea acesteia, echipele RAJA sistează furnizarea apei, în intervalul orar 10.00 – 17.00. Sunt afectați de lipsa apei consumatorii din Mamaia Sat, Mamaia Nord, zonele […]

V-ar putea interesa și: