A început De Historia Urbis. Când puteți vedea schimbarea de gardă VIDEO

de historia urbis

Proiectul cultural „De Historia Urbis” a început azi, 1 iulie.

Zilnic, până pe 28 august 2022, între orele 10:00 – 22:00, la statuia Lupa Capitolina din Constanța este organizată o gardă de onoare formată din câte doi legionari romani, sub comanda câte unui centurion. Ceremonialul schimbului de gardă este organizat din 2 în 2 ore, sub forma unui eveniment solemn artistic de inspirație romană. Tot personalul arondat evenimentului (legionari, centurioni, trupe auxiliare, poeți – orator) poartă echipament de tip roman.

Schimbul de gardă de desfășoară sub forma unui ritual de sorginte militară romană, sub comanda câte unui centurion, toate comenzile fiind rostite în limba latină.

Personajele care efectuează serviciul de gardă fac parte din două legiuni (I – Italica și V – Macedonica), deci există două drapele și două acvile diferite, fiecare cu însemnele specifice fiecărei legiuni.

Proiectul se încadrează în criteriile de dezvoltare a turismului cultural – istoric prevăzute în Strategia culturală a municipiului Constanța 2021 – 2031.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Cazurile de variola maimuței s-au triplat în ultimele două săptămâni în Europa

Fri Jul 1 , 2022
Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a făcut apel, vineri, la „acţiuni urgente” în faţa variolei maimuţei în Europa, în contextul triplării cazurilor înregistrate în ultimele două săptămâni pe continent, relatează AFP. Directorul regional al OMS a cerut ţărilor europene, într-un comunicat, „să-şi sporească eforturile în săptămânile şi lunile următoare pentru […]