A început sezonul estival la UPU Constanța. Aproape 1600 de persoane au ajuns la Urgență de vineri până astăzi

Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta

Pacienți cu politraumatisme survenite în urma accidentelor rutiere, pacienți cu boli cronice și a căror stare de sănătate s-a degradat, pacienți aflați în stop cardio respirator, femei gravide pentru care s-a declanșat nașterea, copiii cu diverse afecțiuni (febră, vărsături, etc) iar lista continuă. Patologia este complexă și extrem de diversificată când vine vorba despre Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean Constanța, iar numărul prezentărilor crește de la o săptămână la alta, pe măsură ce vremea se încălzește, iar turiștii vin pe litoral.

1595 persoane (dintre care 455 copii) au avut nevoie de serviciile medicale ale UPU-SMURD Constanța începând de vineri și până astăzi dimineață. Dintre acestea, 326 au rămas internate în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța pentru investigații suplimentare, îngrijiri și tratament de specialitate.  

Pediatria, Cardiologia, Ginecologia, Psihiatria sau Ortopedia  se numără printre secțiile cu cele mai multe spitalizări. Forfotă a fost însă peste tot pentru că mulți dintre pacienții ajunși la UPU aveau urgențe medico chirurgicale ceea ce a implicat resurse umane din mai multe secții (Terapie Intensivă, Cardiologie, etc).

Dintre cei care au ajuns la UPU în timpul acestei minivacanțe, 20 sunt victime ale accidentelor rutiere iar o altă persoană a fost adusă în urma unui accident de submersie. 7 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale de specialiatate, fiind internate.

„A fost un weekend aglomerat pentru că la noi, minivacanța nu se măsoară în zile libere sau petreceri, ci în pacienți și număr de prezentări/oră. Indiferent câți oameni vor ajunge la UPU și câți se vor interna, angajații Spitalului Județean Constanța vor fi aici, preluând fiecare pacient în parte, investigându-l și oferindu-i serviciile medicale necesare.”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al spitalului.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Dacă Arafat pune cruci în Marea Neagră, poate nu mai pun familiile în cimitire

Tue Jun 14 , 2022
Dezbatere mare în România. Când toate problemele se terminaseră, lumea a intrat în vrie: vrea Raed Arafat să monteze geamanduri care au deasupra cruci. Ce facem, cimitir în Marea Neagră? Cum e posibil așa ceva? Simțul estetic al multora s-a revoltat. Țara în care râurile și marginile șoselor sunt pline […]
cristian hagi