A murit George Karam, patronul restaurantului unde au ars de vii 3 fete

george karam restaurantul beirut

George Karam, fostul patron al restaurantului Beirut din Constanţa, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut pe Facebook.

George Karam a fost patronul restaurantului Beirut, din Constanța, distrus de un incendiu, în data de 5 aprilie 2014. Atunci şi-au pierdut viaţa trei tinere: Ioana Nicoleta Cengher, Mihaela Tucă şi Nicoleta Vasiliţeanu.

Karam a fost condamnat, în 2019 la opt ani, o lună şi zece zile de închisoare cu executare.

Nicoleta Cengher (22 de ani), Nicoleta Vasiliţeanu (23 de ani) şi Mihaela Tucă (24 de ani) și-au pierdut viața în noaptea de 5 aprilie 2014.

Cele trei urmau să susțină un eveniment pentru invitații restaurantului.

Nicoleta Cengher era cântăreață, în timp ce Nicoleta Vasilițeanu și Mihaela Tucă erau dansatoare.

În noaptea de 5 aprilie 2014, cele trei tinere se aflau la mansarda restaurantului Beirut de pe bulevardul Tomis din Constanța.

Un incendiu uriaș a izbucnit la mansarda din lemn, iar cele trei fete au rămas blocate într-un vestiar, în timp ce flăcările au cuprins cu repeziciune întregul local în care se aflau zeci de oameni.

Au ars de vii. Ușa de la vestiar era închisă. Au bătut, au țipat, dar în zadar. Nimeni nu le-a deschis.

Tragic este că sediul pompierilor este la doi pași de restaurant.

Judecătorii Curții de Apel Constanța au anunțat, în noiembrie 2019, sentința definitivă în dosarul incendiului de la restaurantul Beirut din Constanța.

În total, inculpații au fost condamnați la peste 25 de ani de închisoare și la plata unor despăgubiri de peste 850.000 de euro.

Judecătorii l-au condamnat pe Pavel Constantin, patronul firmei care a realizat mansarda restaurantului, la 7 ani și 9 luni de închisoare.

Dumitru Jurcă, instalatorul autorizat care a pus în funcțiune instalația de gaz a restaurantului, a fost condamnat la cinci ani și șase luni de închisoare.

Judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, Mihaela Zdru a fost condamnată la doi ani și patru luni de închisoare.

Pentru aceeași infracțiuni, instanța i-a condamnat și pe Gheorghe Nirlu și Florentina Gica Coroianu la câte un an de închisoare.

De asemenea, instanța a condamnat și societățile comerciale SC Middle East Parteners SRL (amendă penală în cuantum de 840.000 de lei) și SC Tinel Cristi SRL (amendă penală în cuantum de 653.333 de lei).

Curtea de Apel Constanța a mai decis ca patronul restaurantului Beirut, George Karam, firma acestuia, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL și Dumitru Jurcă, acesta din urmă în solidar cu partea responsabilă civilmente SC Engie România SA, să plătească despăgubiri rudelor celor trei tinere ucise în incendiu.

Astfel, rudele celor trei tinere vor primi, în total, 854.000 de euro drept daune morale.

„Obligă în solidar pe inculpaţii Karam George, SC Middle East Parteners SRL, Pavel Constantin, SC Tinel Cristi SRL şi Jurcă Dumitru, acesta din urmă în solidar şi cu partea responsabilă civilmente SC Engie Romania SA, la plata către partea civilă:

– Sarkany Mariana a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Sarkany Ferenc Arpad a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Sarkany Ferencz Arpad, prin reprezentant legal Sarkany Mariana, a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Vasiliţeanu Maria a sumelor de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi 6782,40 lei cu titlu de daune materiale;

– Vasiliţeanu Maria, soţie supravieţuitoare a părţii civile defuncte Vasiliţeanu Dumitru (cotă 1/1), a sumei de 70 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Ştefan Valentin a sumei de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Mancaş Dorinel Mihăiţă a sumelor de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi 5525,80 lei cu titlu de daune materiale;

– Tucă Elena Petronela a sumei de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Rujan Julieta a sumei de 35 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Roman Robert Adrian a sumei de 14 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii;

– Gheţu (fostă Buirencu) Nicoleta a sumelor de 350 000 euro cu titlu de daune morale, plătibilă prin echivalent lei calculat la cursul BNR din ziua plăţii, şi 1511,87 lei cu titlu de daune materiale.”

Articole similare:

Patronul restaurantului Beirut, condamnat la 8 ani de închisoare, găsit de polițiști în Cluj

O tragedie sfâșietoare tipic românească


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “A murit George Karam, patronul restaurantului unde au ars de vii 3 fete

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Numărul bolnavilor de covid internați a crescut cu peste 12% în ultimele două zile, în Constanța

Dum mai 16 , 2021
În acest moment, sunt 114 persoane internate, dintre care 108 din județul Constanța și 6 din alte județe. Ieri erau 107 persoane internate, din care 101 erau din Constanța. Așadar, creșterea din ultimele 24 de ore este de 6,54%. Vine după ce, în urmă cu două zile, s-a mai înregistrat […]
spital-boli-infectioase-constanta-1

V-ar putea interesa și: