A murit o îndrăgită profesoară de română

Doliu în învățământ. Ioana Bud, fostă profesoară de limba și literatura română în cadrul Școlii gimnaziale nr. 39 „Nicolae Tonitza” din Constanța, a încetat din viață. Pe 24 iunie, împlinise 75 de ani.

Ioana Bud a absolvit Universitatea București și era membru al Societății de Haiku Constanța, membru al Cenaclului literar Mihail Sadoveanu din Constanța și al grupurilor: RO KU, Romanian Haiku, Haiku de Azi și de Ieri-Atelier, VISE TÂRZII.

Avea numeroase poeme-haiku publicate în reviste, în culegeri și apariții în antologii de haiku – Scoici de Mare, Flori de Tei; Solidaritate prin Haiku; Chemarea cocorilor, Romanian Haiku, Anul VII de concurs și în antologia de haibun Umbre în Lumină, dar și eseuri despre haiku – Motive ale relației cu natura în haikuul japonez și în literatura română (prezentat la Festivalul Internațional de Haiku, 19-21 iunie 1992, la Constanța, România), Simboluri în Valea cu dropii, de Ion Faiter (prezentat la Colocviul Național de haiku de la Constanța – Diplomă pentru cel mai bun eseu despre haiku prezentat la colocviu), Semnificații ale textului poetic în antologia de haiku Flori de Tei. De asemenea, publicase numeroase cărți: Haihui prin Europa (jurnal de călătorie); Din dragoste și dor- Out of love and longing  (haiku, haibun, eseuri despre haiku); Niciodată să nu-ți moară macii! (roman); Dicționarul personajelor din romanele lui G. Călinescu (dicționar de personaje literare); Tipologie umană în romanele lui G. Călinescu; Flori de Sânziene (haiku).

Trupul său neînsuflețit este depus la Cimitirul Municipal Energia.

Sursă foto: Facebook

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

La Liceul Tehnologic Tomis, feblețea Primăriei Constanța, un singur elev a promovat Bacalaureatul

Mon Jun 27 , 2022
Liceul Tehnologic Tomis, cel mai mare din județ, a avut un singur elev care a promovat Bacalaureatul Liceul Tehnologic Tomis din județul Constanța a avut un singur elev promovat la Bacalaureatul din 2022. Acesta a obținut media 6,05. 21 de elevi au picat examenul, iar unul nu s-a prezentat. Fostul […]