A murit primul kaiacist român campion olimpic

Sursă foto: Consiliul Județean Tulcea

Inima Maestrului Emerit al Sportului, Vasile Dîba, a încetat să mai bată astăzi, 20 februarie, a anunțat Consiliul Județean Tulcea. 

Vasile Dîba a fost primul kaiacist român campion olimpic. Născut în județul Tulcea, a fost descoperit la vârsta de 15 ani de antrenorul emerit Igor Lipalit, care a venit in localitatea sa natală (Jurilovca) și l-a convins să încerce kaiacul, ajungând la clubul Dinamo. A obținut primele medalii la Snagov, la Campionatele Europene de juniori din 1971, unde a câștigat două medalii de argint.

Palmares: 1974, Campionatele Mondiale de la Ciudad de Mexico, două medalii de aur, la kaiac simplu pe 500 m (K1 – 500 m) și la ștafeta kaiac simplu 4×500 m (K1 – 4×500 m); 1975, la Campionatul Mondial de la Belgrad, s-a clasat al doilea în ambele probe; 1976, la Jocurile Olimpice de la Montreal, la K1 – 500 m, a cucerit primul titlu olimpic din istoria kaiacului românesc, iar la kaiac simplu pe 10.000 m (K1 – 1000 m) a obținut medalia de bronz; 1980, Olimpiada Moscova, medaliile de argint la kaiac de patru persoane pe 1000 m (K4 – 1000 m) și de bronz, la K1 – 500 m.

„A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar in 2000 i-a fost conferit „Ordinul muncii” clasa I.
Vasile Dîba a plecat prea devreme, lăsând în urmă numai tristețe și durere. Fie ca bunul Dumnezeu să-i odihnească sufletul! Sincere condoleanțe familiei îndoliate!“, au transmis reprezentanții CJ Tulcea


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un bărbat şi o femeie au fost reţinuţi după ce au şantajat mai multe persoane care fuseseră filmate în ipostaze intime

mar feb. 20 , 2024
Un bărbat și o femeie au fost reținuti pentru 24 de ore de polițiștii din Constanța după ce au șantajat mai multe persoane care fuseseră filmate în ipostaze intime. Victimele au dat curs unor anunțuri prin care erau oferite servicii intime prin intermediul unor apeluri video și astfel au fost […]

V-ar putea interesa și: