A murit un eminent profesor al Universității Ovidius din Constanța

Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) aduce un omagiu la trecerea în eternitate a prof. univ. dr. Dragomir Coprean, fost decan al Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole (FSNSA), profesor emerit al UOC, conducător de doctorat, membru al Academiei Oamenilor de Știință din România.

Absolvent al Facultății de Biologie – Geografie – Geologie, secția Biologie, a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași, prof. univ. dr. Dragomir Coprean a devenit, în anul 1981, doctor în biologie/fiziologie animală la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

A parcurs toate treptele unei cariere de cercetare în fiziologie animală, de la biolog debutant până la cercetător științific principal II, iar din anul 1991 a fost cadru didactic al Universității Ovidius din Constanța, unde a desfășurat o complexă activitate didactică.

Pe parcursul carierei sale, a contribuit la înființarea, dotarea și modernizarea a 29 de laboratoare de specialitate în cadrul al Facultății de Științe ale Naturii și Științe Agricole. Totodată, prof. univ. dr. Dragomir Coprean s-a implicat în activitatea administrativă și a fost șef de catedră (1997 – 2002), membru în consiliul FSNSA (1991 – 2012), membru în senatul UOC (2000 – 2012), decan al FSNSA (2000 – 2012).

Conducător de doctorate din anul 2007, prof. univ. dr. Dragomir Coprean a contribuit la formarea de specialiști în domeniul fiziologiei animale, iar prin implicarea sa în contracte de cercetare a asigurat condiții pentru ca o serie de studenți, masteranzi și cadre didactice să poată căpăta competențele necesare pentru a promova în carieră sau pentru a se forma ca cercetători.

Activitatea academică a prof. univ. dr. Dragomir Coprean s-a concretizat, în decursul celor 50 de ani de activitate, în 155 de lucrări științifice in extenso, dintre care 37 publicate în străinătate (24 lucrări cotate ISI), 119 publicate în reviste recunoscute la nivel național și indexate în baze de date internaționale, șapte cărți de specialitate și un brevet de invenție. Totodată, prof. univ. dr. Dragomir Coprean participat la desfășurarea a 132 de contracte de cercetare, dintre care a fost responsabil sau director de proiect în 44 de contracte.

„Ne exprimăm pe această cale întreaga recunoștință pentru activitatea depusă de prof. univ. dr. Dragomir Coprean în cadrul facultății, universității și școlii doctorale. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis comunitatea academică a Universităţii Ovidius din Constanța.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

3 thoughts on “A murit un eminent profesor al Universității Ovidius din Constanța

  1. Dumnezeu să-l odihnească în pace, am fost colegi și am împarțit o cameră de cămin timp de doi ani, în Iași!

    1. Despre morti numai de bine dar… nu a avut suflet! A fost de un sadism ieșit din comun. Este tot ceea ce pot spune despre aceasta ființă pentru că om nu a fost. Dacă mă înșel eu, Dumnezeu să-l odihnească în pace. Dacă nu, Dumnezeu e cel care-l va judeca. Eu am fost cât am putut de reținut în exprimare pentru că l-am iertat dar nu voi putea uita niciodată. A traumatizat cu rânjetul pe buze generații întregi de studenți, cu acceptul tacit al unor colegi profesori. Și încă sunt prea blând în exprimare. Mă voi opri aici pentru că amintirea lui mi-a trezit prea multe resentimente și nu merita!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ce spune Cristian Bușoi, europarlamentar PNL, despre cui va reveni Ministerul Transporturilor

vin mai 19 , 2023
Cristian Bușoi, europarlamentar PNL și vicepreședinte al partidului, a oferit detalii vineri, în emisiunea „Punctul pe i”, la Tomis TV, despre negociere dintre PNL și PSD pentru formarea noului guvern. „Cea mai important parte a protocolului, predarea responsabilității conducerii guvernului, funcția de prim-ministru, se va pune în aplicare. Aici nu […]
Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru industrie, cercetare și energie a Parlamentului European, invitatul emisiunii „Punctul pe i” de la Tomis TV

V-ar putea interesa și: