A murit un eminent profesor de matematică din Constanța

lumanare

Colectivul Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității „Ovidius”, este profund îndurerat de incredibila dispariție a colegului deosebit, prietenului onest, profesorului și matematicianului remarcabil, Laurențiu Homentcovschi.

IN MEMORIAM transmis de Universitatea „Ovidius”

„Domnul profesor Homentcovschi s-a alăturat facultății noastre în urma cu 30 de ani și a susținut variate cursuri în domeniul geometriei, calitatea și claritatea expunerilor prezentate în cadrul cursurilor și seminariilor fiind apreciată de către studenții și recunoscută de către toți colegii colectivului facultății.

Domnul profesor Homentcovschi a absolvit Facultatea de Matematică din cadrul Universității București în anul 1992 și a susținut teza de doctorat la Universitatea de Vest din Timișoara în anul 2001, sub îndrumarea dlui prof.univ.dr. Dan Papuc. A publicat articole științifice în reviste atât din tară, cât și din străinătate și a participat de-a lungul anilor la organizarea olimpiadelor de matematică, etapele locale, județene și naționale. În cadrul facultății noastre a fost cel ce a coordonat seminarul științific destinat studenților, dar și colegilor în cadrul căruia dânsul prezenta soluțiile problemelor date la olimpiadele internaționale de matematică, cu o claritate și o eleganță a demonstrațiilor apreciate de toți colegii.

Nu vom găsi prea curând alinarea pentru aceasta grea pierdere, deoarece nu vom mai asista la expunerile tale impecabile, care debordau de inteligența ta naturală, întotdeauna vie și surprinzătoare. Îți vom înconjura amintirea cu toată dragostea pe care tu ai insuflat-o pentru matematică generațiilor de studenți și ne vom educa să trăim într-o lume în care pentru prima data nu ne mai vei răspunde la întrebările noastre matematice. Dumnezeu să-ți lumineze drumul în veșnicie și să dea multă putere familiei tale îndoliate!

Pentru cei care doresc să își ia rămas bun, trupul neînsuflețit este depus la Casa Albastră. Slujba de înmormântare va avea loc miercuri, 28 decembrie, ora 12:00 la Cimitirul Central”.

Colegii din cadrul Liceului Teoretic „Ovidius” sunt alături de colega lor, Cristina Homentcovschi, în aceste clipe grele, pricinuite de dispariția soțului său.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sfatul ministrului sănătății pentru bolnavii de gripă

lun dec. 26 , 2022
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila (foto), a declarat că actualul sezon gripal afectează mai mult copiii şi a făcut apel la părinţi să nu îi ducă la spital dacă au forme uşoare sau medii de gripă, ci să consulte medicul de familie. Acesta îi va îndruma, dacă este necesar, la unul […]
alexandru-rafila

V-ar putea interesa și: