A murit un fost procuror comunist care încasa cea mai mare pensie din România: 78.634 de lei

Gheorghe Bălășoiu, fost procuror comunist și fost comandant al Penitenciarului Colibași, a murit, vineri, la vârsta de 73 de ani, informează publicația locală InfoArgesNews.ro. Bălășoiu fusese declarat omul cu cea mai mare pensie specială din România, venit care ajunsese anul acesta la peste 78.000 de lei.

Potrivit InfoArgesNews, Gheorghe Bălășoiu a murit vineri dimineață, în jurul orei 5.00.

Anul trecut, în contextul dezbaterilor asupra unui proiect de eliminare a pensiilor speciale, deputatul liberal Florin Roman dezvăluia că cea mai mare pensie specială din România este de 77.000 de lei și este încasată lunar de un fost comandant de penitenciar în perioada comunistă.

„Cea mai nesimţită pensie specială din România este în prezent de 77.000 de lei, pensia unui fost comandant magistrat de penitenciar în perioada comunistă. În 2017, această pensie era de 33.400 de lei. Astăzi, ea a ajuns la 77.000 de lei. Îi rog pe cei care nu vor să vadă adevărul să încerce măcar să urmărească cifre. Şi, pentru ca să nu existe niciun dubiu că iniţiatorii şi părinţii pensiilor speciale, cei de la PSD, vor astăzi altceva, vreau să precizez că sunt nouă legi speciale care reglementează pensii speciale”, a declara atunci Florin Roman în plenul Camerei Deputaţilor, în încercarea de a-i convinge pe deputați să voteze proiectul PNL de eliminare a pensiilor speciale.

Gheorghe Bălășoiu a lucrat în magistratură, apoi a fost şef al Penitenciarului Colibaşi, amintește InfoArgesNews.ro.
În 2005, înainte de a ieşi la pensie, Bălăşoiu a fost încadrat ca procuror, el stând la Curtea de Apel Piteşti doar două săptămâni. Pentru ca venitul pentru ultima lună de muncă să fie cât mai mare, în anul 2005 Gheorghe Bălășoiu a renunţat la concediul de odihnă din ultimul an şi a avut foarte multe deplasări în interes de serviciu. Banii pentru deplasări şi concediu s-au adunat la salariul din ultima lună, luat în calcul pentru stabilirea pensiei, explică publicația argeșeană.

Aşa a ajuns, în anul 2017, la suma de peste 34.000 de lei. Ulterior, pensia a crescut aproape anual, ajungând anul acesta la peste 78.000 lei, așa cum anunța ministrul Muncii, Raluca Turcan, în luna ianuarie a acestui an.

Cea mai mare pensie din România este 78.634 de lei, din care 5.205 lei din contributivitate și 73.429 de lei din criterii favorizante obținute din mai multe legi, a anunțat la Digi24 ministrul Muncii Raluca Turcan. Ministrul spune că ministrul lucrează la o nouă lege a pensiilor, care să fie bazată pe contributivitate și să fie constituțională. În context, ministrul a admis că se va ocupa și de pensiile speciale, fără a oferi amănunte. Ministrul a adăugat că există și pensii de 41.000 de lei sau de 17.000 de lei, dar și că 900.000 de oameni au pensii de 800 de lei. În acest an pensiile vor fi indexate cu rata inflației, a adăugat Turcan, detalii suplimentare urmând a fi anunțate după pregătirea legii bugetului, potrivit Mediafax.

InfoArgesNews.ro amintește de asemenea că, anul trecut, fiul lui Gheorghe Bălășoiu a fost găsit mort în propria locuință.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Bărbatul care a violat o tânără și i-a ucis tatăl, cu maceta, a fost reținut. Era vecin cu victimele

sâm iul. 3 , 2021
Bărbatul care a violat o tânără și i-a ucis tatăl, în comuna Corbu, și-a recunoscut faptele și a fost reținut. El le-a spus anchetatorilor că a dorit iniţial să jefuiască familia respectivă, dar pentru că nu a găsit ce dorea a comis faptele respective. Potrivit reprezentanţilor Parchetului de pe lângă […]
catuse

V-ar putea interesa și: