A plecat dintre noi Gigi Mărgărit, proprietarul legendarului Club Phoenix

Gigi Mărgărit, proprietarul Clubului Phoenix, a încetat ieri din viață.

Prietenii i-au adus un omagiu emoționant.

Iată ce a scris Ionuț (John) Micu, baterist la trupa Compact.

„Prin 1997 mă trezesc cu un apel pe fix de la un domn. Avea nr meu de la Horia Patrahău și mă întreabă dacă nu doresc să-i montez tobele dnului. Ovidiu Lipan, la noul Club Phoenix deschis în Constanța.
Acesta a fost primul contact cu Gigi Mărgărit. Ne-a legat o prietenie de 26 de ani, că atât a durat până ieri. Orice îmi trecea prin cap îmi punea clubul la dispoziție, de la concerte, la evenimente și serbări cu copiii.
Amintiri multe, chiar foarte multe, nopți pierdute prin club, prin concertele cu Phoenix de pe litoral, mesaje și multă caterincă (cum îi plăcea să spună).
Ne-am despărțit ultima oară la spital, unde era internat. Stătea în picioare, ne-am îmbrățișat și ne-am zâmbit, făcându-ne unul altuia cu ochiul…
Rămas bun, Gigi! Nu-ți spun adio, este prea dureros pentru mine..”

„Eram licean când l-am cunoscut pe Gigi Mărgărit. Avea un studiou de înregistrat muzică pe b-dul Tomis. Mergeam la el să îmi înregistreze benzi de magnetofon cu trupele după care eram topit în acele vremuri. În materie de muzică, el avea tot.
In 1997, când a deschis clubul Phoenix, am fost printre primii care au cantat acolo.
De câte ori reveneam în club, îl găseam pe Gigi, așezat lângă bar, cu un zâmbet șugubăț în coltul gurii. Stăteam la povești până începeam probele de sunet. Sau când veneam la concertele altor trupe, invariabil aveam aceeași discuție, când scoteam banii să achit biletul:,,Termină cu prostiile, tu nu trebuie să iei bilet, tu ești cine ești…
-Sunt pe naiba, așa este normal. Dacă nu iau bilet, mă simt vinovat față de cei care urcă pe scenă și nu pot să mă bucur de ce ai în bar. „
Ieri vestea a căzut ca un trăznet. Gigi a plecat spre o altă dimensiune. Trist! Drum lin spre lumină om bun!
Nu știu când voi putea intra iar în Club Phoenix… Încă nu mă pot împăca cu gândul că voi vedea acel loc gol…, a sris Tibi Dutu pe pagina de Facebook. 


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În Mamaia a fost găsit cadavrul unui bărbat. Prezenta urme de violență

mie iul. 26 , 2023
La data de 26 iulie, în jurul 07.05, polițiști din cadrul Poliției stațiunii Mamaia au fost sesizați cu privire la faptul că, în recepția unei baze sportive din stațiunea Mamaia, se află un bărbat decedat. „Polițiștii deplasați la fața locului au constatat că cele sesizate se confirmă, fiind vorba de […]
politia-criminalistica

V-ar putea interesa și: