A răcit, n-are gust și miros, dar nici unde să-și facă testul Covid-19

Imagine cu rol ilustrativ

O constănțeancă ne-a transmis, în această seară, că nu are unde să facă un teste pentru depistarea coronavirusului, deși are simptome.

„Am răcit, iar azi (n.r. vineri dimineață) mi-am pierdut gustul și mirosul. Am sunat la 112, pentru testare. Mi-au spus că au deja peste 100 de teste cu verificarea întârziată și că, dacă nu am fost contact direct, nu vor veni să mă testeze. Nu știu să fi fost contact direct”, ne-a spus aceasta.

După două ore, a primit un telefon de la 112 și i-au spus să se izoleze, pentru că totuși vor veni, dar nu se știe când: azi, la noapte, mâine…

„Am sunat la Iowemed, am vrut să plătesc testul, dar mi-au spus că ei au capacitate mica de testare și că vor ajunge abia luni. La Regina Maria mi-au spus că pot face testul abia luni, dar numai dacă mă duc eu acolo. Mi s-a spus însă de la 112 să stau în izolare”, ne-a spus.

După ce face testul PCR, va trebui să mai aștepte 48 de ore până la aflarea rezultatului.

În județul Constanța se fac, în continuare, mult mai puține teste decât în alte județe.

De pildă, în ultimele 24 de ore, în județul Constanța, în urma coroborării datelor din DSP Constanța, unitățile medicale publice și cele private au fost realizate 1.006 teste RT-PCR. În Cluj, în perioada respectivă, potrivit prefecturii de acolo, s-au realizat 2.828 de teste.

La noi au fost descoperite 115 cazuri, la ei 385. La noi, incidența pe județ este de 1,55, la ei este de 4,33. La noi, autoritățile habar nu au câte teste s-au realizat de la începutul epidemiei, ei știu exact.

COMPLETARE. Ce de la Regina Maria ar fi putut face testul și mâine, dar au stabilit împreună cu pacienta să aștepte, poate ajunge cineva de la Ambulanță, așa cum i s-a spus la 112.

2 comentarii

Leave a Reply

Your email address will not be published.