A salvat un om de la înec. „Am auzit un Help me! și un horcăit. Am sărit după el”

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
Liviu Popa, omul care astăzi a salvat o viață, spune că a sărit în apă mai mult din instinct, pentru că nu este un bun înotător

Un străin a fost la un pas de moarte, azi, dar a fost salvat de un constănțean care se afla întâmplător în zonă. Un martor, care a văzut toată întâmplarea, l-a recunoscut pe salvator, cu care am reușit să luăm legătura. În cunoșteam, pentru că este o persoană publică. Este vorba despre consilierul județean PNL Liviu Popa.

„Am ieșit pe mare azi, pe la ora 12.00. Pentru că nu era vreme prea bună nici pentru pescuit, nici pentru navigat, am intrat la Modern. Ne-am decis să stăm acolo, să facem plajă.”, ne-a declarat, când l-am rugat să ne spună cum s-a întâmplat.

Acesta deține o barcă de circa 7 metri lungime, dotată cu toate mijloacele de salvare necesare, inclusive colace, veste și rachete de semnalizare.

Imagini filmate de Liviu Popa cu câteva minute înaintea incidentului, în care se vede cât de agitată era marea

„Evenimentul s-a petrecut în jurul orei 16.30. Făceam plajă la pupa. Acolo, la Modern, e o groapă mare, dar balizată. Dintr-o dată, din dreptul ei, am auzit un strigăt, Help me!, și un horcăit. Am văzut un tip care se ducea la fund, ieșea, iar se ducea la fund. Mi-am dat seama și după față că era disperat”, a continuat Liviu Popa.

Primul gest pe care l-a făcut a fost să-i arunce un colac de salvare. Barca era la circa 10 metri de omul care se îneca, iar colacul a ajuns la circa șase metri de el.

„A încercat să ajungă la colac, dar nu a reușit, nu mai avea putere să înoate. Am sărit după el. Mi-a fost frică! Nu sunt un înotător foarte bun și știu că de obicei oamenii care se îneacă se agață de tine. Am ajuns la colac și l-am împins până la el. Omul avea tendința să se suie pe colac, în loc să se agațe de el, iar colacul se tot răsturna. Am ajuns lângă el, i-am luat mâinile și i le-am pus pe colac. Era pe pragul de a leșina, făcea spume la gură. Eram la capătul digului, a trebuit să trec cu el acea groapă. L-am târât până când am ajuns cu picioarele pe nisip”, a spus salvatorul.

Lumea se adunase pe plajă și urmărea ce se întâmplă. Au ajuns imediat și salvamarii, care l-au luat pe după umeri și l-au dus în siguranță pe plajă.

Întreaga operațiune a durat circa 20 de minute. Soția nu a știut la început nimic, pentru că era în cabină, citea.

„De ce-am sărit? Pentru că țipa după ajutor. Și acum sunt marcat (n.r la mai bine de cinci ore de la eveniment). Am văzut ca cerea ajutor și am sărit în apă după el. Mai mult din instinct, nu sunt un bun înotător. Și mai e ceva: toată lumea de acolo se uita, dar nu făcea nimic”, a mai spus Liviu Popa.

Cel salvat nu era român ci, cel mai probabil, srilankez.

Marea a fost agitată azi. Salvamarii au scos o persoane din apă, conștientă, în Mamaia, pompierii de la ISU Dobrogea au intervenit în cazul unei persoane dispărută în mare în Eforie Nord, zona portului Belona, iar o altă persoană a fost scoasă din apă de pompieri în ultima clipă în Neptun, în zona La Steaguri.


Rugăminte: dacă ați asistat la eveniment și l-ați filmat cu telefonul mobil, vă rugăm să ne trimiteți imagini pe WhatsApp, la numărul 0751481012 sau la adresa contact@ct100.ro.

Articole recente

Constanta-financiara-sigla-jpg
Mitshubishi
Teasing_Tucson Exclusiv Auto
sprijina-jurnalismul-independent

One comment

 • Barbulescu Gherghina.

  Felicitări pt reusita de a salva pe cineva ,salutări lui Merva o zi buna va doresc.

Leave a Reply

Your email address will not be published.