A scăzut numărul bolnavilor de Covid-19 internați în spitalele din Constanța

covid 19

În acest moment, în spitalele din județul Constanța sunt 95 de persoane internate, dintre care 89 din județul Constanța și 6 din alte județe. Cu 24 de ore înainte erau internate 101 persoane internate, dintre care 92 din județul Constanța și 9 din alte județe.

După publicarea în Monitorul Oficial a deciziei CCR care asimilează internarea cu privarea de libertate și încălcarea drepturilor omului, mai mulți pacienți cu COVID-19 s-au externat la cerere din spital.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 475 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 22 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 421 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe).

Și managerul Spitalului Colentina a declarat la Digi24 că pacienții cu Covid-19 au început să ceară să se externeze. Vineri, șapte pacienți diagnosticați cu Covid-19, toți asimptomatici, și-au făcut formalitățile de externare la cerere.

Centrele de carantină au început și ele să se golească de oameni.

„Au început să solicite să plece din aceste centre de carantină. Autoritățile nu îi pot ține obligatoriu. Se recomandă să se izoleze la domiciliu. Se ia o declarație pe propria răspundere că a luat la cunoștință ca este recomandat să fie izolat și care este impactul pe Codul Penal. În final, rămâne totul la nivel de recomandare. Dar sunt pacienți simptomatici deja care solicită plecarea”, a declarat Raed Arafat la Digi24.

Premierul Ludovic Orban a declarat într-un interviu la emisiunea „În fața ta” că „CCR nu este la prima decizie care zădărnicește eforturile noastre de a combate efectele pandemiei de coronavirus”.

„Dacă un pacient vrea să fie externat, poate face cerere. Curtea Constituțională a decis că un pacient infectat cu Covid-19 poate circula liber”, a spus Orban, adăugând că autoritățile pregătesc un proiect de lege pentru remedierea situației, proiect care va fi adoptat în ședință de guvern, „luni, cel târziu marți”.

„Rugămintea mea către toți cetățenii e să nu țină cont de decizia CCR. Să țină cont de regulile care sunt normale pentru toată lumea. Sunt necesare pentru protejarea sănătății”, a spus Orban.

Pe 25 iunie, Curtea Constituţională a admis sesizarea Avocatului Poporului în legătură cu art. 25 alineatul (2) teza a doua din Legea 95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii şi art. 8 alin. (1) din OUG 11/2020 privind stocurile de urgenţă medicală, precum şi unele măsuri aferente instituirii carantinei. Curtea Constituţională explică în motivarea deciziei publicate în Monitorul Oficial că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. De asemenea, CCR susţine că instituirea carantinei în România prin OUG reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

Controale în Constanța

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 95 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 31.800 de lei), dintre care trei pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020, în valoare de 1.500 de lei.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 40 de societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 03 iulie a.c., peste 800 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 1.089 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Sindicat: „Fără niciun temei legal, polițiștii sunt trimiși să intre în contact direct cu persoanele aflate în autoizolare la domicilii”

Dum iul. 5 , 2020
Sindicaliştii din Poliţie acuză conducerea IGPR că îi expune intenţionat pe poliţişti riscului infectării cu coronavirus, reclamând că sunt trimişi la persoane suspecte de coronavirus aflate în autoizolare, pentru semnarea unui proces-verbal. „Conducerea IGPR, într-un heirupism de partid, îi expune intenţionat pe poliţişti riscului de a se infecta cu noul […]
politia

V-ar putea interesa și: