A treia etapă a proiectului „Șah în școală”

Sâmbătă, 8 octombrie 2022, la Palatul Copiilor Constanța, se va desfășura a treia etapă a proiectului „Șah în școală”, proiect promovat de Asociația Județeană de Șah în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Direcția Județeană de Tineret și Sport Constanța, Palatul Copiilor Constanța și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.  

Deschiderea noului an școlar la Palatul Copiilor a demonstrat încă o dată popularitatea foarte mare a șahului în rândul elevilor. Acest concurs, organizat în săptămâna „Zilei Educației” se adresează copiilor din școlile constănțene, care, conștientizând beneficiile șahului asupra dezvoltării lor generale, au ales să învețe și să practice acest sport într-un mod organizat.  

Aproximativ 150 de elevi din învățământul preuniversitar, care sunt înscriși la cursurile de șah, se vor înfrunta pe parcursul a cinci runde, la timpul de joc de 5 min. + 5 sec. de fiecare jucător, între orele 10:45 – 15:15. Aceștia vor fi împărțiți pe mai multe grupe, după vârstă și nivel de cunoaștere a șahului, cu clasamente separate fete și băieți.  

Pentru o mai bună desfășurare a activităților organizatorice, concursul va avea loc în două etape:  

– de la ora 11:00 elevii din învățământul primar (60/70);  

– de la ora 13:00 elevii din gimnaziu și liceu (60/70).

Valoarea totală a proiectului este de 25.000 de lei.  

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Rompetrol Rafinare va investi 40 de milioane de dolari în capacitățile de stocare, în următorii 5 ani

Mon Oct 3 , 2022
Rompetrol Rafinare, companie membră a Grupului KMG International (Rompetrol), a inițiat în acest an un program amplu de mentenanță, reabilitare și modernizare a capacităților de stocare pentru produsele obținute în rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești. Efortul investițional este estimat la circa 40 de milioane de dolari, pentru perioada 2022 […]