A treia navă condusă de un comandant român a salvat vieți pe mare. 13 chinezi în marea Chinei de Sud

Marinarii salvați în ajun de Crăciun
Marinarii salvați în ajun de Crăciun


După ce în data de 17 septembrie nava COSCO Malaysia, condusă de comandantul român Bogdan Rusu a salvat în Golful Mexic, în timpul uraganului Sally echipajul ambarcațiunii „Yes Dear”, format din 4 membri. De asemenea, în 22 decembrie nava JPO Pisces, sub pavilion Liberia, condusă de comandantul Constantin Dinu, a salvat echipajul navei Dong Yang, format din 10 marinari, după ce nava fusese lovită de ciclonul Krovanh. Asociația Comandanților de Navă din România a prezentat un nou act de eroism pe mare a avut loc în 24 decembrie 2020. Nava Monaco condusă de comandantul român Florin Negrău a salvat echipajul navei Zhong Fu Sheng, format din 13 marinari chinezi.

Operațiunea de salvare a avut loc la ora 08:00 UTC, în Marea Chinei de Est. La 15:15 (ora locală), echipajul navei Monaco, navă port-container, aflată sub pavilion Liberia a recepționat semnalul SOS al navei chineze Zhong Fu Sheng, aflată în pericol și a început operațiunea de căutare și salvare. La 15:40, ora locală, echipajul navei a găsit două bărci de salvare aflate în apropierea navei, care s-a scufundat 9 minute mai târziu.

Imagine din timpul operațiunii de salvare. Sursă foto: comandant Florin Negrău

În cele două bărci de salvare se aflau 13 marinari, care au fost recuperați și urcați în siguranță la bordul navei Monaco. La ora 16.30, după doar o oră și 15 minute de la recepționarea mesajului SOS, nava Monaco a comunicat către Hong Kong MRCC, că toți cei 13 marinari se află în siguranță la bordul navei Monaco.

„Salvarea celor 13 marinari de către o navă aflată sub comanda CLC Florin Negrău, membru al ACNR, reprezintă încă o dovadă de profesionalism și bune practici pe mare a navigatorilor români.” a declarat comandantul de cursă lungă Marius Tuțuianu, președintele ANRC.

„Cei 3 comandanți de navă, împreună cu echipajele lor, trebuie propuși pentru premiul “Bravery at Sea 2020”, acordat de catre International Maritime Organization în fiecare an, pentru fapte de vitejie pe mare. Sunt convins că, de această dată, România are șansa pentru prima dată in istorie să își treacă în palmares această onorabilă distincție, datorită curajului colegior noștri de pe mare.” a declarat Ambasadorul Maritim IMO, Dr Ing Ovidiu Cupșa.

Citește și: Un comandant român de navă a salvat 10 naufragiați, la 31 de ani după ce nava pe care se afla el însuși s-a scufundat

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Constanța primește de peste două ori mai puține doze de vaccin decât Cluj

Sat Dec 26 , 2020
Spitalul din Constanța primește de peste două ori mai puține doze de vaccin decât cel din Cluj. Incidența în cele două județe este aproape identică: 3,64 cazuri la mie în Cluj, 3,63 cazuri la mie în Constanța. Grupul de Comunicare Strategică (GCS) a precizat că peste 3.000 de doze de […]