A ucis o profesoară și i-a furat 500 de lei. Ce pedeapsă a primit

Un bărbat care a ucis în 2021 o profesoară, la Cernavodă, a fost condamnat de Tribunalul Constanţa la 27 de ani şi patru luni de închisoare. Decizia instanţei nu este însă definitivă.

Tribunalul Constanţa a decis, miercuri, condamnarea lui Romică Cosmin Hărăbor la 25 de ani de închisoare pentru omor şi la şapte ani de închisoare pentru tâlhărie. Instanţa a contopit apoi cele două pedepse, iar la cea mai grea, de 25 de ani, se adaugă doi ani şi patru luni, reprezentând o treime din pedeapsa de şapte ani de închisoare, rezultând în final pedeapsa de 27 ani şi patru luni de închisoare. 

Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare. 

Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, în aprilie 2021, bărbatul a ucis-o pe Cristina Pălu, profesoară la Medgidia, el fiind cel care îi montase termopanele de la locuinţă şi uşa de la intrare în apartamentul acesteia de la Cernavodă. El a vrut să îi fure cheile de intrare pentru ca apoi să intre în locuinţă când victima nu se afla acasă ca să îi sustragă diverse bunuri. Bărbatul a sunat-o pe femeie, pretextând că doreşte să mai verifice ceva la ea în apartament, iar victima l-a primit. În momentul când a văzut că bărbatul încearcă să îi fure cheile de la apartament, femeia a început să ţipe. Atunci a imobilizat-o, i-a pus un căluş în gură ca să nu poată ţipa şi a strangulat-o cu o chingă folosită pentru prinderea bagajelor la maşină şi apoi a abandonat-o, lăsând-o cu mâinile legate. 

Procurorii au precizat că bărbatul i-a furat apoi femeii suma de 500 de lei, telefonul mobil şi mai multe carduri bancare aflate în poşeta victimei. 

Ucigaşul a fost găsit de o patrulă de poliţie în apropiere de localitatea Deleni, în timp ce vomita pe marginea drumul, el spunând anchetatorilor că a înghiţit otravă de şobolani şi antigel. Bărbatul a fost transportat la spital, unde a stat câteva ore pentru îngrijiri medicale, iar după ce starea sa de sănătate s-a îmbunătăţit a fost dus la audieri, iar ulterior a fost reţinut pentru 24 de ore pentru omor, după care a fost arestat preventiv. 

Trupul neînsufleţit al femeii a fost găsit după ce sora ei a sunat la 112 pentru că nu mai reuşise să o contacteze, iar un echipaj de pompieri a intrat în locuinţă şi a găsit-o pe femeie decedată, ulterior cercetările fiind preluate de către procurori. 

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Un șofer beat a ucis un biciclist pe un drum din Teleorman

Wed Nov 23 , 2022
Un biciclist de 42 de ani a murit, iar o femeie şi un adolescent au fost răniţi într-un accident produs, miercuri seară, pe drumul european 70, în localitatea Bujoreni din judeţul Teleorman. Accidentul a avut loc miercuri seară. ”Din primele verificări efectuate a reieşit faptul că în eveniment sunt implicate […]