A venit în Mamaia, dar s-a trezit pe șantier

În fața blocului în care a fost cazat turistul se construiește alt bloc

A venit în Mamaia, dar s-a trezit pe un adevărat șantier. Aceasta este experiența unui turist care a vrut să-și petreacă vacanța în zona de nord a stațiunii.

Iată ce spune:

„După un drum lung am ajuns in Stațiunea Mamaia si ne-am cazat in Summerland. Atmosfera frumoasă, muzica si dans. (astea toate vineri seara)
Stabilim ca sâmbătă dimineață, dar nu prea dimineața, cam in jur de ora 9,30, sa ne vedem pe plaja….
Dar ce sa vezi…
La ora 7.30 au început bubuielile, flexurile, urlete ….pune-o aici, taie aici, dă-mi ciocanu….. si alte comunicări de santier de am crezut ca m-am teleportat peste noapte în cel mai mare șantier organizat vreodata in Romania…
Deschid usa la balcon si arunc o privire către mare ….. stupoare…. sâmbătă dimineața pe malul Mării Negre se construiește de zor….. Ditamai santieru. Un bloc răsare din nisip cu echipele de muncitori, macarale si cea mai tare faza, cu 2 toalete ecologice deasupra (poate ii taie nevoile pe domnii patroni in timp ce își supraveghează lucrările).
Nu imi vine sa cred ochilor. Ma uit la ceas 7,30…. ma uit la data sâmbătă 06.iulie.2019. … deci real…. Nu imi vine sa cred. Nici nu a început bine, si cred ca vacanța noastra se si termina.
Domnule primar ? In sezonul estival parca nu se lucreaza? Domnule primar? Se construiește in buza apei… chiar nu vede nimeni?
Autoritatea in constructii ce păzește?
Am ajuns intr-o Romanie unde se face tot ce se doreste…. bani sa ai….
Poate totusi ia cineva măsuri…
Sa avem totusi o vacanță frumoasă…”

Legea 597/2001 prevedea unele măsuri de protecție și autorizare a construcțiilor în zona de coastă a Mării Negre. A fost completată, în timp, de OUG 38/2011, care permite aplicarea prevederilor OUG 41/2010 privind unele măsuri pentru întărirea disciplinei în construcții. Modificarea principală se referea la interdicția de a se efectua, în stațiunile de pe litoral, în perioada 15 mai- 15 septembrie a fiecărui an, lucrări de pregătire, reparație, curățare a clădirilor, reparație a străzilor și trotuarelor. Excepție fac lucrările de remediere a unor avarii. Potrivit actului normativ, cei care nu respectă regulile respective, săvârșesc o contravenție și sunt pasibili de amenzi cuprinse între 10.000 și 50.000 lei. În 2014, s-a dat un nou OUG, nr. 21, prin care a fost eliminată interdicția temporară de construire pentru lucrările executate în cadrul proiectelor finanțate din fonduri europene nerambursabile.

Autoritățile, în special Inspectoratul de Stat în Construcții, ar trebui să verifice daca toți cei care construiesc respectă legea și să raporteze public acest lucru.

Recent, ISC a fost criticat dur de către Asociația Constanța Altfel, care a obținut în instanțăa anularea PUZ-ului din Parcul Tăbăcăriei.

„ISC (Inspectoratul de Stat în Construcții, cel din Constanța, mai precis): incompetenți sau corupți. Le-am solicitat verificarea PUZ-ului și au spus că este în regulă. Instanța a fost de altă părere. I-am introdus forțat în cauză ca să susțină anularea PUZ-ului. Au refuzat.”, spun cei de la Constanța Altfel.

ISC este condus în Constanța de Harry-Michelle Boiagian, despre care presa a scris că și-a închiriat, de la Primăria Constanța, locuri de parcare în plină stradă.

Sursă foto: Facebook/Sterre Kostass

sprijina-jurnalismul-independent
Constanta-financiara-sigla-jpg

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.