A venit timpul ca o femeie să devină președinte al Consiliului Județean Constanța?

Preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, a participat astăzi la evenimentul dedicat aniversării a 30 de ani de activitate a Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România, în cadrul căruia s-a referit și la o problemă mai puțin discutată în spațiul public: reprezentarea femeilor în administrația publică.

Aceasta a venit cu o propunere:

„Pe listele de candidaţi pentru Consiliile Judeţene să fie minimum 30% femei.”

Ideea promovării femeilor este susținută și de președinții principalelor partide, PNL și PSD.

„Domnul prim-ministru Ciucă şi domnul preşedinte Marcel Ciolacu au fost partenerii mei puternici în promovarea acestei normalităţi a egalităţii de şanse între femei şi bărbaţi inclusiv în administraţie. Astăzi, din cele 41 de Consilii Judeţene, numai două sunt conduse de femei!! Adică mai puţin de 5%, în condiţiile în care 52% din electorat este format din femei”, a mai declarat Gorghiu.

În Constanța, Consiliul Județean a fost condus numai de bărbați, fie că au fost aleși de partid, fie de electorat. Este vorba, în ordine, despre: Gheorghe Mihăieși (FSN), 1992-1996; Stelian Duțu (PD), 1996-2004; Nicușor Constantinescu (PSD), 2004-2015; Marius-Horia Țuțuianu (PSD), 2016-2020; Mihai Lupu (PNL) 2020-prezent.

Dosar penal pentru ultraj referitor la faptele președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu

Este vremea unei femei?

PNL are în funcția de primar cel puțin o doamnă care ar putea îndeplini, cu succes, credem noi, atribuțiile acestei funcții. Cu siguranță că și la PSD s-ar găsi.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “A venit timpul ca o femeie să devină președinte al Consiliului Județean Constanța?

  1. Ce te recomanda pe tine ca Presedinte de Consiliu judetean? Foamea de oportunitati ? Pt ca in CV-ul tau, nu ai nici o pregatire care sa te recomande. Habar nu ai ce inseamna infrastructura, inginerie de niciun fel, inovatii, administratie publica functionala, absolut ZERO abilitati administrative. Doar ca esti femeie? si pe-dasupra si frustrata? Doamne fereste de viitorul orasului nostru. Parca e blestemata Cta sa fie condusa de oameni atat de perversi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Ordonanța de reducere a cheltuielilor a fost publicată în Monitorul Oficial

lun mai 15 , 2023
Guvernul României a anunţat, luni seară, publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de urgenţă privind unele măsuri fiscal bugetare, prorogarea unor termene, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative. Actul normativ a fost adoptat „având în vedere obligaţia Guvernului de a conduce politica fiscal-bugetară în mod prudent pentru […]

V-ar putea interesa și: