ABADL a finalizat semnarea celor 11 contrate pentru reducerea eroziunii costiere

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a finalizat ieri cu succes semnarea ultimelor două contracte din totalul celor 11, care prevăd execuția lucrărilor de protejare a litoralului românesc în cadrul proiectului “REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)”.

În urma procedurii de licitație organizată de ABADL, ultimele două contracte au fost atribuite companiei olandeze Van Oord Marine Ingenuity respectiv Lotul 10 – Mangalia Saturn și Lotul 11 – 2 Mai. Cu aceeași firmă au mai fost încheiate contracte pentru lucrările ce vor fi executate pentru: Lot 5Eforie, Lot – 6 Costinești, Lot 7 – Olimp, Lot 8Jupiter – Neptun și  Lot 9Balta Mangalia – Venus – Aurora.

Administrația Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral (ABADL) a atribuit și contractele de lucrări pentru Loturile 1 – 5, astfel:

Lot 1Stăvilarele Edighiol – Periboina – SC Strabag SRL

Lot 2Mamaia  – SC Boskalis SRL

Lot 3Tomis – Cazino – SC Franco Giuseppe

Lot 4Agigea – SC Franco Giuseppe SRL

Lot 5Eforie –Van Oord Marine Ingenuity

Prin semnarea tuturor celor 11 contracte de lucrări de execuție cuprinse în contractul de finanțare semnat la data 09.11.2018, ABADL asigură implementarea acestor măsuri cruciale pentru protejarea litoralului românesc.

Celelalte contracte din cadrul proiectului „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)” privind supervizarea lucrărilor de execuție, auditul, managementul contractului, biodiversitatea și publicitatea contractului au fost atribuite și sunt în implementare.

Prin implementarea acestor lucrării se urmărește realizarea unei protecții a litoralul românesc, precum și implementarea unor măsuri de biodiversitatea care să sprijine ecosistemul marin.

Proiectul este cofinanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Axa Prioritară 5 – Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea și gestionarea riscurilor, Obiectiv specific 5.1 Reducerea efectelor și a pagubelor asupra populației cauzate de fenomenele naturale asociate principalelor riscuri accentuate de schimbările climatice, în principal de inundații și eroziune costieră.

Proiectul REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE FAZA II (2014-2020)are o valoare totală de 3.805.641.721,67 lei, din care 85% sunt fonduri europene nerambursabile eligibile obținute prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, iar restul de 15% este cofinanțat de la bugetul de stat.

Beneficiarul proiectului „REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE, FAZA II (2014-2020), Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea – Litoral implementează lucrările de reducere a eroziunii costiere pentru  următoarele sectoare: Stăvilarele Edighiol/Periboina, Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie, Costinești, Olimp, Jupiter – Neptun, Balta Mangalia – Venus- Aurora, Mangalia – Saturn, 2 Mai.

Obiectivul general al proiectului constă în lucrări de reabilitare a zonei costiere și asigurarea transparenței în ceea ce privește finanțarea europeană, înțelegerea contribuției europene oferite pentru protecția și reabilitarea zonei costiere a litoralului românesc al Mării Negre.

Scopul proiectului este de a preveni eroziunea costieră prin acțiuni specifice de limitare a efectelor negative ale acesteia asupra zonelor de coastă a litoralului românesc, a plajelor și prin activități de reabilitare și protecție, incluzând înnisipări artificiale a zonelor de plajă existente, structuri costiere conectate sau paralele cu țărmul, diguri de stabilizare a falezelor, dragare, ziduri de sprijin, etc.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul următor

Deși săptămâna viitoare vor fi 18 grade Celsius, Termoficare Constanța va începe să furnizeze căldură în apartamente

vin nov. 10 , 2023
Săptămâna viitoare vor fi zile cu 18 grade Celsius și nopți în care nu vom avea sub 12, în municipiul Constanța. Sâmbăta asta, de pildă. Potrivit unei hotărâri de Guvern, „începerea perioadei de încălzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între […]

V-ar putea interesa și: