Accesul vizitatorilor în Spitalul Județean Constanța, limitat

Conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Ap. Andrei Constanța” a hotărât limitarea accesului vizitatorilor în toate secțiile SCJU, începând cu data de 27 ianuarie 2020.

Decizia vine ca urmare a numărului crescut de viroze și infecții respiratorii, înregistrate în ultima perioadă la nivel național, dar și local, și la recomandarea Direcției de Sănătate Publică Constanța,

Astfel, în timpul programului de vizită este permis accesul unei singure persoane/pacient. Durata vizitei nu trebuie să depășească 10 minute.

Vizitatorii sunt obligați să se echipeze corespunzător cu halat, mască și totoși de unică folosință.  Echipamentul este pus la dispoziție gratuit de către conducerea SCJU și se regăsește la intrarea în fiecare secție.

  • persoanele cu viroze/infecții respiratorii nu au voie să intre în saloanele pacienților;
  • accesul copiilor la vizite nu este recomandat;
  • respectarea măsurilor de igienă, spălarea și dezinfectarea mâinilor cu soluții hidroalcoolice sunt obligatorii atât pentru pacienți și vizitatori, cât și pentru personalul medical.

„Rugăm pacienții și vizitatorii să înțeleagă situația și să respecte noile reguli.  Scopul acestora este de a limita pe cât posibil răspândirea gripei și a infecțiilor respiratorii.”, a declarat Crina Kibedi, purtătorul de cuvânt al instituției.energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.