Accident de muncă în Șantierul Naval Constanța. ITM investighează cazul

În cursul zilei de ieri, 11 noiembrie, a avut loc un eveniment soldat cu pierderea temporară a capacității de muncă a unui angajat al SC Șantierul Naval Constanța SA. 

Inspectorii de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Constanța (ITM) au fost sesizați de faptul că în data de 11.11.2021, la ora 9.55, un bărbat angajat ca sudor electric, s-a accidentat.

În timp ce tăia o grindă de fier cu aparatul oxigaz, lucrătorul s-a accidentat la nivelul capului. Ca urmare a evenimentului victima a fost transportată la spital pentru acordarea îngrijirilor medicale.

Accidentul este în curs de cercetare de către o comisie numită de SC SNC SA, în conformitate cu prevederile art.29 alin.(1) lit.a) din Legea nr.319/2006, cu modificările și completările ulterioare.

După finalizarea cercetării dosarul de cercetare întocmit de comisia numită de către angajator va fi inaintat pentru verificare și avizare la Inspectoratul Teritorial de Munca Constanța, care va analiza dosarul, îl va aviza sau, în cazul în care se constată că cercetarea nu a fost efectuată corespunzător, va dispune în scris măsuri pentru refacerea procesului verbal de cercetare și/sau completarea dosarului, după caz.

Șantierul naval este controlat de familia Bosânceanu. Acționar majoritar al firmei este compania Resource International SA, cu sediul într-un paradis fiscal: Insulele Marshall. Mai precis în Majuro, un atol de corali ce conține 64 de insule din Oceanul Pacific, și care formează un district legislativ al Lanțului Ratak din Insulele Marshall. Aveți mai jos locul indicat pe hartă.

În 2020, SNC a avut o cifră de afaceri de 250.030.419 lei și un profit de 2.383.92 lei. Datoriile totale însumau 151.746.294 lei.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

În ce țări din afara Uniunii Europene este recunoscut certificatul COVID

vin nov. 12 , 2021
Până în prezent, 18 țări (și teritorii) din afara UE au aderat la sistemul de certificate digitale ale UE privind COVID. Este vorba de: • Albania • Andorra • Armenia • Elveția • Insulele Feroe • Israel • Islanda • Liechtenstein • Maroc • Monaco • Macedonia de Nord • […]
certificat-digital-vaccinare

V-ar putea interesa și: